- hirdetés -

Főállásban rendőr, szabadidejében állattartó, de nem utolsó sorban férj és két gyermek édesapja. Oszadszky Sándor munkája elismeréséül a júniusi Városi Kéklámpás Napon az Év rendőre címet vett át.

Oszadszky Sándor tősgyökeres orosházi, a városban végezte az általános és a középiskolát is, azóta is itt él és dolgozik. A 43 éves törzszászlós jelenleg az Orosházi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának szolgálatirányító parancsnoka.

– Igaz nagyapám tűzoltó volt itt Orosházán, de nem terveztem külön, hogy egyenruhás leszek. 1995-től sorkatonai határőr voltam egy évig, majd ezután két éven át civilben dolgoztam – emlékezett vissza.

1998 júniusában mégis úgy döntött: újra egyenruhát vesz

Ekkor kezdte meg hivatásos szolgálatát az Orosházi Határőr Igazgatóság határvadászaként, majd 2008 januárjában az Orosházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály járőrvezetője lett. Négy évvel később szolgálatirányító parancsnoki beosztásba került, ahol mind a vezetői, mind a beosztotti állomány elismerését kivívta.

– Az orosházi kapitányság teljes állományának a munkáját koordináljuk és segítjük az osztályon. Leegyszerűsítve, mintha egy sportklubnak a technikai vezetője lennék. Többször közterületen is segítjük a járőrök munkáját, átadjuk a fiatal kollégáknak a tapasztalatainkat. Nagyon élvezem a munkakörömmel járó feladatokat, emellett örülök, hogy hozzájárulhatok a város és az itt élők biztonságához – részletezte Oszadszky Sándor.

Az elmúlt évben több esetben a személyes közreműködése révén sikerült bűncselekmények és szabálysértések elkövetőit felderíteni. Ezek mellett szakmai felkészültsége, hozzáértése és magas fokú hivatástudata mellett emberi tulajdonságai miatt is kiemelkedik, többek között ezek miatt ismerték el a június 8-i Városi Kéklámpás Napon.

– Jóleső érzés, hogy megtisztelték az eddig elvégzett munkámat. Ez egy nagyon értékes kitüntetés, ünnep voltszámomra az a nap, amikor átvettem. De másnap már ugyanúgy dolgoztam és teszem ezt a jövőben is, ahogy korábban – mondta a törzszászlós, hozzátéve, hogy a családja is büszke volt rá, illetve a városban járva folyamatosan kapja a gratulációkat.

Mint kiderült, amikor nem egyenruhában van akkor otthon állattartással foglalkozik. Szabadidejét igyekszik a családdal – feleségével, a kilenc éves kislányával, valamint a 18 éves fiával –, barátokkal hasznosan eltölteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.