- hirdetés -

Másfél hónappal a bajnoki rajt előtt, hétfő este megtartotta első edzését városunk férfi kézilabda csapata. Már az első alkalommal is a labda volt a főszereplő.

A tréningek kezdetén a klubelnök és a vezetőedző egyaránt optimistán tekint a bajnokságra. Vajer Tamás az OFKSE elnöke elmondta, hogy első körben magyar játékosokkal kívánták megerősíteni a keretet.

– Felmértük a csapat állapotát, megnéztük melyek a hiányposztok, hol kell erősítenünk. Sajnos viszonylag sokan távoztak a nyár elején. Az első körben megcélzott magyar játékosokból nem volt túl nagy a merítési lehetőség és a klub anyagi lehetőségei is korlátokat szabtak. Volt olyan lövő, akivel tárgyaltunk, és amikor ennek híre ment, az egyik riválisunk azonnal beajánlotta a dupláját a mi összegünknek. Persze hogy azt választotta. Ezután jöttek képbe a külföldiek. Djurkovic edzővel közösen választottunk – mondja a közelmúltról az elnök.

Az edzések főszeplője a labda, már a bemelegítésnél is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Motivált, bizonyítani, nemcsak a pénzkereset miatt játszani akaró fiatal játékosokban gondolkodtak, akikkel teljesíthetik a célt, a biztos bennmaradást. Érkezett a klubhoz Busa Gábor, a 32 esztendős szegedi születésű kapuvédő, a Fraditól a viszonylag kevés játéklehetőséget kapott, grúz válogatott, Teimuraz Orjonikidze, a Balatonfüredtől a 205 cm-es szlovák válogatott lövő, Kancel Ottó, és két szerbiai játékos, a 25 éves irányító, lövő, Igor Mrsulja és a 21 esztendős balkezes, Savo Savuljica. Velük kiegészülve várta a csapat az első tréninget.

Ratko Djurkovic – aki maga is százhetvenötszörös válogatott játékos és edzőként is bizonyított Magyarországon és külföldön egyaránt – a fokozatosság híve.

Djurkovic mester egységes és jó csapatot szeretne kialakítani (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az első napok az ismerkedéssel telnek. Felmérjük, ki milyen képességekkel, erőállapottal rendelkezik és ez alapján kapják a fokozatosan egyre nehezebb és több feladatot. Ezért is hagytunk több időt a felkészülésre, hogy mindenkinek úgy tudjak segíteni, hogy ő a lehető legjobb legyen. Többfajta, hatékony védekezésre képes, egységes csapatot szeretnék kialakítani a felkészülés végére. Ennek érdekében nyolc augusztusi edzőmeccset játszunk. Ezt is fokozatosan, lesznek gyengébb és erősebb ellenfelek. Szeretném ha a bajnoki rajtra tényleg összeállna a gárda – avat be a terveibe a vezetőedző.

Az orosházi szurkolók augusztus másodikán láthatják először hazai pályán a kedvenceket, amikor a Cegléd csapata ellen lépnek pályára a Djurkovic tanítványok. A vezetőedző által említett felkészülési mérkőzések a következők:

Augusztus 1. Budai Farkasok – Orosházi FKSE-LINAMAR
Augusztus 2. Orosházi FKSE-LINAMAR – Cegléd
Augusztus 9. és 10. Orosházi FKSE-LINAMAR – Temesvár
Augusztus 14. Eger – Orosházi FKSE-LINAMAR
Augusztus 16. Vecsés – Orosházi FKSE-LINAMAR
Augusztus 22-23. Felkészülési torna, Tuzla (Bosznia-Hercegovina)

A csapat szurkolói, remélik sikerülnek a tervek és megvalósul a cél, a biztos bennmaradás. A fontosabb állomásokról és a mérkőzésekről pedig természetesen beszámolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.