- hirdetés -

Nem töltődtek be a fotók a két legnagyobb közösségi oldalon, előfordult, hogy sokaknak bejelentkezniük sem sikerült fiókjaikba. Csütörtök reggelre helyreállt a probléma, de a Facebook használata délután ismét az egy nappal korábbi állapotokat idézte.

Július 3-án világszerte újabb üzemzavar volt folyamatban a Facebook és a tulajdonában álló Instagram, valamint a Messenger és a WhatsApp háza táján. A probléma magyar idő szerint nagyjából délután négy óra környékén kezdődött. Amíg egyes felhasználóknak csak a megtekinteni kívánt fotók nem töltöttek be, mások még bejelentkezni sem tudtak saját Facebook-, vagy Instagram-fiókjukba.

A fotók mellett a fotóalbumok betöltése is problémát jelentett, valamint az élő videók indításakor sem jelent meg a közvetített kép. A downdetector honlap szerint a probléma leginkább az európai országok felhasználóit érintette, onnan érkezett a bejelentések többsége.

Néhány órával később a szolgáltatások helyreálltak, a Facebook szerint egy rutin karbantartás során keletkezett hiba idézte elő, hogy többen nem tudtak bejelentkezni vagy fotókat feltölteni. Július 4-én, csütörtök reggel már zavartalan volt a közösségi oldalak működése, azonban a délutáni órákban a Facebook esetében ismét visszatértek a problémák. Bejelentkezni ugyan lehet a profilokba, mégis lassan, akadozva tölti be a hírfolyamot és a képeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.