- hirdetés -

Jeles alkalomra gyűltek össze június 29-én, a Petőfi Művelődési Központban a Mozgáskorlátozottak Orosháza és Vidéke Egyesületének tagjai. Megünnepelték a szervezet jubileumi, 30. születésnapját, értékelték az elmúlt éveket és elismerésekkel is jutalmazták legrégebbi tagjaikat.

Fennállásuk jubileumi, 30-ik születésnapja határozta meg a Mozgáskorlátozottak Orosháza és Vidéke Egyesületének 2019-es évét. A nagy nap június 29-én érkezett el, amikor a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termében gyűltek össze az egyesület tagjai és vendégeik, hogy egy vidám estével tegyék emlékezetessé az évfordulót.

Bogdány József, a szervezet elnöke köszöntötte a vendégeket, akiket az orosházi tagok mellett a környék társegyesületeiből is sokan képviseltek. Érkeztek vendégek többek közt a kaszaperi, nagyszénási és gádorosi csoportból is. Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is a meghívottak között volt, külön is köszöntötte az egyesület tagjait.

Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte az egyesület tagjait (Fotó: Rosta Tibor)

– 30 év – kimondani is sok, hát még megélni. Ragyogó, kitűnő egyesület tagjai lehetnek Önök, akik példaértékű munkát végeznek. A kezdeti 119 fő helyett ma már 500 taggal működnek és nemcsak orosháziakkal, hiszen környékbeli egyesületek tagjaival is bővült a kör. Ezt az egyesületet az egymásnak történő segítségnyújtás mellett a barátság, az egymás iránti őszinte érdeklődés és a bizalom tartja össze – mondta a polgármester.

A jubileum alkalmából az egyesület alapító tagjait is köszöntötték, de segítőiket és sportolóikat is oklevéllel jutalmazták. Danicska Józsefné Dávid Zoltán polgármestertől vehetett át elismerést, melyet az elmúlt 30 évben végzett lelkiismeretes gazdaságvezetői tevékenységével érdemelt ki.

Danicska Józsefné 30 éve látja el feladatát – díjjal jutalmazták (Fotó: Rosta Tibor)

Danicska Józsefné emellett felidézte az egyesület 30 eddigi évének történéseit is, mesélt társainak a kezdetekről, az azóta eltelt boldogabb és nehéz pillanatokról. Az ünnepi mozzanatok után a szórakozásé volt a főszerep, a hangulatról a Dolce Vita együttes gondoskodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.