- hirdetés -

Vidám, hangulatos falunapnak adott otthont június 29-én Szent László nap alkalmából Szentetornya. Számos program várta az érdeklődőket, a gyerekektől az idősebbekig sokan néztek ki a rendezvényre.

Szentetornya életében már korábban is gyakorinak számított a Szent László napi búcsú, ez a hagyomány azonban az évtizedek során egy időre feledésbe merült. Öt évvel ezelőtt elevenítették fel újra a kezdeményezést, ekkor indult útjára a Szent László napi Búcsú és Falunap, melyre először mintegy 300-an látogattak el, de az évek során fokozatosan nőtt az érdeklődők száma.

– Úgy gondoltam, érdemes lenne feleleveníteni a Szent László napi rendezvényt, ami szerencsére sikeresnek bizonyult. Az elmúlt néhány év falunapján már 400-an is megfordultak, ami jó kiindulási alap lehet a következő évekre is, úgy gondolom mindenképpen érdemes folytatni ezt a hagyományt – nyilatkozta Antal László, a szentetornyai körzet önkormányzati képviselője.

Az idei falunapon a gyerekektől a felnőttekig mindenki könnyen megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságot, hiszen a szórakozás, a kulturális tevékenységek és a játékok terén is bő programkínálat fogadta a település lakóit. Szinte nem telt el úgy perc, hogy ne szólt volna zene, amire kedvükre mulathattak a vendégek. A gyerekek sem unatkoztak, különböző játékokban tehették próbára ügyességüket. Az érdeklődőket lovaskocsi szállította körbe az utcákon, de arcfestés, népi játékok és veterán motorosok is várták őket.

Az ilyenkor szokásos pörkölt- és pálinkafőző, valamint süteménykészítő versenyek sem maradtak el, délután pedig különböző előadások és utcabál szórakoztatta a közönséget. Fellépett a Semiramis Orientális Tánciskola, majd Shihan Gregor László tartott önvédelmi bemutatót. A hangulatos falunapot utcabál zárta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.