- hirdetés -

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) elnöke, shihan Zsiga Zsolt nagy követ hajított a karate állóvizébe, amikor meghirdette a sok harcos álmát és dicsőségét jelentő 100 ellenfeles kihívást.

A bejelentés nagy hullámokat vetett karatés berkekben országszerte, sőt hullámai átgyűrűztek a határokon is. Nagyon sokan érdeklődtek, már a nevezés megkezdése előtt, most pedig rohamosan telik a létszám.

– Három etapban lehet az online nevezéseket elküldeni. Aki hamarabb küldi, kisebb nevezési díj ellenében vehet részt a kihíváson. Sajnos az érdeklődés nagyságához képest az Eötvös-csarnok befogadó képessége véges, így négyszáz főnél meg kell húznunk a határt. A küzdelmek az edzésen használt úgynevezett dojo fight szabály szerint, három korosztályban zajlanak majd. Ifjúsági, felnőtt és szenior (45+) korcsoportban lesznek elosztva a harcosok. Eddig érkeztek érvényes nevezések az ország minden tájáról és külföldről is szép számmal – tájékoztatott Zsiga Zsolt.

A kihívás megálmodója, shihan Zsiga Zsolt is vállalja a 100 ellenfeles küzdelmet
(Fotó: OKKSZK)

Mint a shihan elmondta, Angliából, Luxemburgból, Franciaországból, Hollandiából, Spanyolországból, Szlovákiából és Szerbiából is jelentkeztek. Hogy csak egy nevet említsünk a legnagyobbak közül: vállalta a kihívást a világ,- és Európa-bajnok Darren Stringers 4.dan is. Voltak többen akik már jelezték szándékukat, de még nem neveztek. Az oroszok, lengyelek, németek, osztrákok, ukránok. A magyarok közül itt lesz sensei Elhardt Gábor, shihan Kern Róbert KWF világszervezet magyar vezetője, shihan Gyarmati Imre, hogy csak néhány nevet említsünk.

– Ami az orosháziakat illeti, a versenyzői korcsoportban ott lesz sensei Zsiga Zsolt, Zsiga Bence, Kotuly Zoltán, a szeniorok közt én, mint ötletgazda és többen a fiatalok közül. A várhatóan telt házas csarnokban nem csak a küzdelmeket, de igen látványosnak ígérkező töréstechnikai és egyéb bemutatókat is láthat a nagyérdemű – teszi hozzá a shihan.

A szeptember 14-i esemény minden bizonnyal komoly népszerűsítése lesz a karaténak, a már eddig is sokszor bizonyított OKKSZK-nak és nem utolsó sorban Orosházának is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.