- hirdetés -

Ma is folytatódik a kánikula, a hőmérséklet 30 fok körül alakul.

A napos időt csak a délután megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, késő délután, estefelé az Alföld délkeleti, keleti tájain kis eséllyel előfordulhat egy-egy zivatar intenzív csapadék és szélerősödés kíséretében. A délkeleti szél többfelé felélénkül majd, napközben 30-34 fokot is mérhetünk.

Ma is frontmentes időre készülhetünk, de a kánikula továbbra is megterhelheti szervezetünket. A meleg miatt többeknél előfordulhat fáradékonyság, alvászavarok, fejfájás, egyeseknél migrén. A szív- és keringési rendszer betegségeiben szenvedők körében rosszullét, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. A kissé szeles időben egyeseknél ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat. 10 és 16 óra között erős, sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget! Kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről – figyelmeztet az Időkép orvosmeteorológiai jelentése.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 1-es fokozatú veszélyjelzést adott ki Békés és Hajdú-Bihar megyékre a holnap délután esetlegesen kialakulható zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrásként a villámlást és a megerősödő szelet jelölték meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.