- hirdetés -

Életük talán első mérföldkövéhez érkeztek az Eötvös József Katolikus Óvoda nagycsoportosai, akik június 7-én vettek búcsút az elmúlt éveiket meghatározó intézménytől. Német nyelvű műsorral és népi tánccal egyaránt készültek a gyerekek.

Izgatott, de büszke szülők és hozzátartozók gyülekeztek június 7-én délután a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termében. A hétfőn rendezett Pedagógusnapot követően újabb jeles eseménynek adott otthont az intézmény, ezúttal az Eötvös József Katolikus Óvoda nagycsoportosai ballagtak el és kezdték meg a készülődést iskolás éveikre.

– Nagy változás ez az életükben, mondhatni az első komolyabb mérföldkő, hogy óvodásokból iskolások lesznek. Emellett nekünk is mindenképpen újdonság lesz, hogy idővel új kiscsoportosok lépnek a ma ünnepeltek helyére. Addig is viszont ballagó csoportjaink egy kedves műsorral kedveskednek szüleiknek – nyilatkozta Szőke-Molnár Csilla óvodavezető.

Népi tánccal is készültek (Fotó: Rosta Tibor)

Előtte azonban még a köszöntő beszédeké volt a főszerep, melyet Iványi László katolikus plébános kezdett meg, felidézve a szülők számára gyermekeik első napját az óvodában, melyre izgalommal, de egyben aggódással engedték el őket. A gyerekek azonban idővel szépen beilleszkedtek, növekedtek, most pedig már ballagásukon köszönthetik őket.

– Ezek a kisgyermekek nagy utat tettek a fejlődés felé, ami közös munka volt részükről, valamint a családok óvoda együttműködésével. A mai nappal egy korszak lezárul az életükben, de hamarosan kezdődik egy új. Szeretném ezt az együttműködést, bizalmat és segítséget megköszönni. Nehéz ugyan a búcsú, de tudjuk, a gyerekek jól feltalálják majd magukat az iskola világában is, sok új barátot szerezve – mondta köszöntőjében Iványi László.

Óvodától búcsúztak, iskolába indultak (Fotó: Rosta Tibor)

Szőke-Molnár Csilla köszöntőjében elmondta, remélik, hogy a szülők is szeretettel gondolnak majd vissza az elmúlt évekre, ahogy az óvoda pedagógusai és dajkái. Közös munkájuk gyümölcse beért, hiszen a gyerekek színes élményekkel gazdagon, biztos alapokkal kezdhetik meg az iskolás éveket. Az óvoda ezért külön is köszöntötte a szülői közösség képviselőit, valamint támogatóikat, kiemelve segítségüket.

A ballagó tarisznyák átadása előtt azonban a gyerekek is bemutatták hozzátartozóiknak, miket tanultak az elmúlt hetekben. A nyitótáncot követően volt olyan csoport, akik népi játékokat adtak elő, mások a német nyelvre helyezték ki műsorukat, melyet tapssal fogadtak a vendégek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.