- hirdetés -

Hazai közönség előtt, négy gólt szerezve búcsúzott a MOL-Pick Szeged csapatától Balogh Zsolt. Az orosházi kézilabdázó hét szezont követően igazolt Tatabányára. Új csapatával a 2019/2020-as szezonban a második számú nemzetközi kupasorozat, az EHF-Kupa legjobb négy együttese közé szeretnének bekerülni.

EHF-Kupa siker, bajnoki aranyérem, legutóbb pedig Magyar Kupa-győzelem. Sikerekben gazdag hét évet zárt le a hétvégi bajnoki döntő második mérkőzésén Balogh Zsolt. Az orosházi születésű kézilabdázó négy góllal járult hozzá a MOL-Pick Szeged Telekom Veszprém elleni mérkőzéséhez

– Az odavágón sajnos nem játszottam, így nem volt túl jó érzés látni, hogy a bajnoki cím sajnos már Veszprémben eldőlt. Reméltem, hogy Szegeden a pályáról búcsúzhatok el és gólokkal tudom segíteni a csapatomat, még utoljára. A becsületünkért léptünk pályára, hogy megmutassuk, talpra tudunk állni egy súlyos vereség után is – összegzett Balogh Zsolt.

Négy góllal köszönt el a szegedi közönségtől (Fotó: Pickhandball)

Ez sikerült is nekik, annak ellenére, hogy a győzelem elmaradt. A 60. perc végén 27-27-et mutatott az eredményjelző. Balogh Zsolt 2012-ben egy Gyöngyösön eltöltött szezont követően igazolt Szegedre, ahol hamar alapemberré vált, fontos gólokkal segítve csapatát. 2014-ben hatalmas nemzetközi sikernek lehetett a részese, csapatával EHF-Kupát nyertek. Tavaly 11 év után taszították le a Veszprémet a bajnoki trónról, idén pedig a Magyar Kupát hódították el nagy csatában.

A 30 éves játékos az évek során a szegedi klub történetének egyik legeredményesebb játékosa lett, 300-ik Bajnokok Ligája gólját 2018. október 14-én szerezte a német Flensburg ellen.
– Egyszerre érzek megkönnyebbülést és szomorúságot, most hogy lezárult ez a szakasza a karrieremnek. Voltak szép és kevésbé szép pillanatok is a hét év alatt, de szerencsére sokkal több a pozitív élmény és ezek maradnak meg számomra – nyilatkozta.

Balogh hét év után távozik a Tisza-partról (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

Idén februárban vált hivatalossá, hogy Tatabányán folytatja pályafutását, ahol egy új, főként magyar játékosokra épülő csapat tagja lesz.
– Most jött el az a pillanat, hogy tovább kell állnom és teljes mértékben készen állok rá. Örömmel leszek a Tatabánya tagja és a legjobb tudásom szerint fogom őket segíteni – tette hozzá.

Céljuk, hogy a bajnoki bronzérem megtartása mellett idén is az EHF-Kupába jussanak, annak is a legjobb négy csapata közé.

Kiemelt kép: Sólya Eliza/hetmeteres.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.