- hirdetés -

Befejeződtek a májusi-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái. Az Oktatási Hivatal adatai szerint a tanév rendjében meghatározott, összesen 16 napon 1158 helyszínen 111 100-an adtak számot tudásukról. Június 5-én a szóbelikkel folytatódnak a vizsgák.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint az írásbeli vizsgák feladatlapjait és a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatót honlapjukon hozták folyamatosan nyilvánosságra az előzetes ütemezéseknek megfelelően. Az 594 vizsgaanyag május 25-től volt teljes egészében elérhető.

A kijavított emelt szintű vizsgadolgozatokat június 3-án, a középszintűeket pedig az érintett vizsgaszervező középiskola által megjelölt időpontban tekinthetik meg a diákok.

Az országos adatok szerint az érettségi vizsgák június 5. és 13. között folytatódnak 96 vizsgatárgyból, 186 helyszínen, 2919 bizottság előtt több, mint 42 900 emelt szintű szóbelivel. A középszintű szóbeliket ezt követően június 17-28. között tartják, helyszínük az érettségit szervező középiskolák vagy a kormányhivatalok lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.