- hirdetés -

Nem volt hiány énekből, táncból és vidámságból sem az immár kilencedik alakalommal megrendezett Vidám Majálison. Az Egységes Szociális Központ (ESZK) által rendezett eseményre közel száz fellépő érkezett, május 23-án délelőtt.

Az Egységes Szociális Központ Vidám Majális elnevezésű programja az egyik azok közül, amely kiemelten szól az önfeledt kikapcsolódásról és egymás megismeréséről.

– A Vidám Majális a tavaszvárásról, a megújulásról szól, amelynek pozitív hatással vannak ránk, hiszen a természet megújulása,”kivirágzása” magában hordozza annak a lehetőségét is, hogy mi, emberek képessé váljunk változtatni életünkön, legyenek új vágyaink, reményeink, melyek végső soron az élet értelmét jelentik. Erre irányuló ösztönös vágyaink pedig függetlenek életkorunktól – fogalmazott Bogárné Kiss Ildikó az Egységes Szociális Központ igazgatója.

A kulturális találkozón Dávid Zoltán polgármester nyitóbeszéde után, a színes programban felléptek az intézmény lakói és dolgozói mellett a vidéki szociális intézmények ellátottai és munkatársai is, többek között énekkel, jelenettel, verssel és prózával készültek a fellépők. A meghívottak mellett az ESZK telephelyei is képviseltették magukat különböző szórakoztató műsorszámokkal.

Pintér András egy verssel készült erre a különleges napra.
– A majális a tavasz, a megújulás és a szerelem ünnepe, ezen a napon mindenki jól érzi magát. Olyan verset kerestem, amelyben mindez benne van, ezért esett a választásom a Kincses Róbert által írt: Vidám Majális című versre – fogalmazott.

A 17 színes produkció után, a résztvevők a vidám programot egy kellemes hangulatú hurka-kolbász ebéddel zárták.

(Fotók: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.