- hirdetés -

Egy már hagyományosnak számító rendezvénytől volt hangos május 22-én az Eötvös József Katolikus Iskola tornaterme. 17-ik alkalommal gyűltek össze az Ovi Kupára a város óvodásai és felnőtt segítőik.

Izgatott óvodások gyülekeztek felnőtt segítőikkel az Eötvös iskola tornatermében május 22-én, délután, míg szüleik fentről, a lelátóról buzdították őket. Az idei, már 17-ik Ovi Kupára érkeztek a csapatok, hogy egy játékos verseny keretében mérjék össze ügyességüket.

Idén öt óvoda képviselői mérték össze ügyességüket (Fotó: Rosta Tibor)

– Az Eötvös iskolával közösen az önkormányzat szervezi évek óta a rendezvényt, nagy öröm számunkra, hogy ennyi lelkes résztvevője van idén is a programnak. Szinte már hagyománynak számít ez a rendezvény, ahol a város óvodásai biztosítjuk egy játékos verseny lehetőségét. Olyan feladatokat alakítunk ki a résztvevőknek, melyekhez megvan az óvodák eszközkészlete, valamint viszonylag kis helyen le tudják bonyolítani a gyakorlást – ismertette a részleteket Patyi Gábor, az önkormányzat oktatási, kulturális és sportreferense.

17 éve rendezik sikerrel az Ovi Kupát (Fotó: Rosta Tibor)

Idén összesen öt városi óvoda nevezett a megmérettetésre: a Forrás Református Óvoda, a Lehel utcai Óvoda, a Móricz Zsigmond utcai Óvoda, az Előd utcai Katolikus Óvoda és a Székács József Evangélikus Óvoda. A versenyzőket Bicsánszky József, az Eötvös iskola igazgatója köszöntötte, eredményes versenyt és jó szórakozást kívánva mindenkinek.

– A legfiatalabb életkor versenyzőit látjuk, mégis évről évre elcsodálkozom azon, ahogyan erejüket beleadják a versengésbe, önfeledten örülnek és tudják, hogy a küzdelem és a játék mellett a részvétel a fontos. Úgy érzem felnőttként is van mit tanulni a csapatoktól – emelte ki köszöntőjében Bicsánszky József.

Kiélezett verseny alakult ki az óvodások és felnőtt segítőik között (Fotó: Rosta Tibor)

Idén hét fordulóban mérték össze ügyességüket a gyerekek és segítőik, a sima váltófutástól kezdve, labdavezetés és akadályverseny is színesítette a programot. A versenyen ugyan az első három helyen végző csapat tagjai megkapták jól megérdemelt érmeiket és kupáikat, mégis mindenki győztesnek érezhette magát, hiszen a gyerekek mindannyian külön ajándékban részesültek az idei Ovi Kupa végén, melyet nagy küzdelemben a Móricz Zsigmond utcai Óvoda csapata nyert meg.

Részletes eredmények:
1. Móricz Zsigmond utcai Óvoda
2. Előd utcai Katolikus Óvoda
3. Székács József Evangélikus Óvoda
4. Forrás Református Óvoda
5. Lehel utcai Óvoda

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.