- hirdetés -

Régi igénye teljesült az Orosházi Kórház neurológiai osztályának. Lakossági kezdeményezésre az önkormányzat támogatásával értékes betegőrző monitorokat kapott az intézmény, melyeknek köszönhetően hatékonyabbá válhat az orvosok munkája.

Dr. Gáspár Lajos, az Orosházi Rendőrkapitányság korábbi kapitánya súlyos betegsége után, illetve dr. Lehoczky Tamás, fogorvossal közösen döntött úgy, hogy barátaik, támogatóik segítségével előteremtik a szükséges forrásokat az eszközök beszerzéséhez.

Dr. Gáspár Lajos, dr. Duray Gergő és Dávid Zoltán, polgármester (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Megkerestük az önkormányzatot, hogy az eszközök beszerzéséhez szükséges összeg felét biztosítsák, amit a képviselő-testület is egyöntetűen megszavazott. Így közösen tudtuk megvásárolni a négy betegőrző monitort – fogalmazott Gáspár Lajos, hozzátéve, hogy az összegyűlt adományból egy klímát is felszerelnek a neurológiai osztályra egy helyi vállalkozó önzetlen segítségével.

Bojtor István, alpolgármester elmondta, nem volt kérdés, hogy támogatják-e a kezdeményezést. Végül a képviselő-testület döntése értelmében hétszázezer forintot biztosított erre a célra.
– A lakosság és az önkormányzat összefogása is azt mutatja, hogy mindenkinek szívügye az Orosházi Kórház. Bízunk benne, hogy az új eszközök beszerzésével életek megmentéséhez járulunk hozzá – fogalmazott az alpolgármester.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház igazgatója is az összefogást hangsúlyozva köszönte meg a segítséget.

– Az elmúlt években az önkormányzat már többször adományozott eszközöket, de lakossággal összefogva ritkább pillanat. A szakmai jövőképünk, hogy a betegeink hamarabb elhagyhassák az intenzív osztályt, amihez úgynevezett szubintenzív őrzőket kell létrehoznunk. Az eszközök segítségével még szorosabban tudjuk figyelni majd a betegek állapotát – emelte ki az igazgató.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Dr. Török Ágnes osztályvezető főorvos szerint, régi vágyuk teljesült. A négy új eszköz nagyban megkönnyítik majd a munkájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.