- hirdetés -

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltsége, Helyi Esélyegyenlőségi Fórumok osztálya várta Járási Esélyteremtő Felzárkózási fórumra az orosházi és szarvasi járás e témában érdekelt szakembereit.

A városháza nagytermében megtartott tanácskozáson Dénes Tünde, az Orosházi Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodájának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Márton Zoltán a Helyi Esélyegyenlőségi Programok (HEP) országos osztályvezetője tartott előadást, melyből kiviláglott, hogy minden probléma komplex és több szemszögből kell vizsgálni, a megoldása érdekében pedig több irányból kell a segítséget, a hozzáértést biztosítani.

A vendéglátó önkormányzat nevében Dénes Tünde köszöntötte a tanácskozás résztvevőit (Fotó: Rosta Tibor)

Dénes Tünde, a tanácskozás kezdete előtt stábunk kérdésére elmondta, hogy az ilyen fórumok rendkívül hasznosak.

– Minden településnek meg van a maga programja, mindenütt kialakultak az elmúlt években jó gyakorlatok. Ezeket ilyen alkalmakkor össze tudjuk vetni és tudunk egymás tapasztalataiból tanulni, átadni-átvenni jó és hasznos elemeket – vázolta az irodavezető.

Orosházán is öt munkacsoport dolgozik a főbb esélyegyenlőségi területeken. Ezek tevékenysége rendszeresen találkozik, összefonódik és példamutató jó gyakorlatokat alakított ki, megbecsülést vívott ki. A tanácskozáson a meghívottak megismerkedhettek Orosháza Város HEP Fórumának működésével, a tematikus munkacsoportok tevékenységével is.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.