- hirdetés -

Hétfő éjszaka 109 kilométer/órás sebességű orkán erejű szél és komoly esőzés érte Orosházát. Városszerte kidőlt fák, villanyoszlopok, de leginkább letört faágak okoztak problémát. A károk elhárítása várhatóan egész héten tart majd.

Ahogy beszámoltunk, néhány helyen tetőszerkezeteket is megbontott a vihar. Többek között a Szentesi úton található malom épületének a bádogtetejét is felszakította. Az orosházi tűzoltók hárítottak el a veszélyt az elemek összedarabolásával.

A kárelhárítás még kedden is folyamatos. A megyében május 21-e délutánig több mint száz, a városban több mint ötven helyszínre riasztották a tűzoltókat.

Benkő Ferenctől megtudtuk, hogy az Alföld Gyöngye Hotel melletti Kalandparkot mér harmadjára érte komolyabb kár. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a park elemeit újra felül kell vizsgáltatni a látogatók biztonsága érdekében.

– Három olyan faág is letört a szálló mellett, ami miatt négy autóban keletkezett kár, melynek megtérítése folyamatban van. Hasonló a helyzet a Termál Kempingben is, ahol két nagy akácfa ága tört le és zuhant a kerítésre és egy autó is megrongálódott – tájékoztatta az OrosCafét Benkő Ferenc. Hozzátette, a belvárosban is sok feladatot adott a vihar, hiszen a főtéri drogéria tetőszerkezetét és a nyári rendezvénysorozatra felállított faházakat sem kímélte.

A Városüzemeltetési Zrt. munkatársai folyamatosan szállítják az összegyűjtött, összedarabolt faágakat a városi komposztálótelepre, előreláthatólag a héten fejezik be a munkálatokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.