- hirdetés -

A Lipóti Pékség csapata nyerte a 2019. évi Labdarúgó Amatőr Kupát. A Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú bajnokság győztese ország-világ előtt győzte le a Békés megyei I. osztályban szereplő Szarvasi FC csapatát. A kupadöntőről Lévai Balázzsal, az egykori rákóczitelepi kapussal, a Szarvas hálóőrével beszélgettünk.

Rendhagyó esemény színhelye volt május 16-án az MTK Új Hidegkúti Nándor Stadionja. A kiscsapatok számára kiírt Amatőr Kupa döntőjét rendezték meg az impozáns stadionban. A televízió jóvoltából a második félidőt élőben követhettük. A találkozót az NB III-ra készülő győri székhelyű Lipóti Pékség nyerte 2:0 arányban a Szarvasi FC ellen.

Lévai Balázs részese volt a döntőnek. Mit jelentett számotokra ez a nap?

– Eleinte még mi sem tudtuk, hogy mi vár ránk, mert előtte még nem játszottunk ilyen meccset. A találkozó után már elmondható, hogy pályafutásom egyik legnagyobb élménye volt, még úgy is, hogy kikaptunk. A stadion egyszerűen magával ragadó. A pályabejárás során is libabőrös voltam és nem hittem el, hogy ezen a pályán fogunk játszani. A gyep minőségébe, ha akartunk volna sem tudtunk volna belekötni. Kicsit belekóstolhattunk, hogy milyen is a profi labdarúgás. Már a bemelegítésnél is remek hangulatot teremtettek a szurkolók, akik szép számmal elkísérték mindkét csapatot. Ezúton is köszönöm saját szurkolóinknak, hogy időt és pénz nem sajnálva elkísértek bennünket Budapestre.

Készültetek-e külön erre a mérkőzésre?

– Természetesen készültünk rá, a szakmai stáb megtekintette ellenfelünk egyik bajnokiját és abból próbáltunk készülni.

Többször bravúrral mentettél. A kapuból hogyan értékeled a meccset?

– Nem volt egyszerű mérkőzés. A Lipóti remekül járatta a labdát és hozta helyzetbe a támadóit. Mi sajnos nem hoztuk azt, amit valójában tudunk. De úgy gondolom, hogy így sem vallottunk szégyent. Nem ment rosszul a védés, bár úgy érzem, hogy némi szerencsével alakulhatott volna jobban is a találkozó.

Hogyan tovább?

– Kedden fontos bajnoki vár ránk a Bcs. 1912 Előre II. ellen, így már ellenük kell készülnünk és előre kell tekinteni, mert még van esélyünk odaérni a dobogóra. Saját pályafutásomat tekintve még nem tudni, mi lesz velem. Vannak megkeresések, de amíg nincs vége a bajnokságnak, addig ez nem foglalkoztat.

Fotó: Babák Zoltán newjsag.hu; forrás: szarvasifc.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.