- hirdetés -

Csanádapácán folytatódott a Békés Megyei Kormányhivatal Közös érték az egészség elnevezésű programja május 15-én. A Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda felső tagozatos növendékei a szűrésen túl egyéb játékos feladatokban is részt vehettek.

Országosan egyedülálló a Békés Megyei Kormányhivatal egészség nevelő és életmódtanácsadó programja, melynek keretében a megye iskoláinak felső tagozatos tanulóinak pajzsmirigy szűrését végzik.

Felkészülés a vizsgálat előtt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dr. Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal tisztifőorvosa elmondta, a vizsgálattal időben kiszűrhetőek és megelőzhetőek a pajzsmirigy betegségek.
– A pajzsmirigy korai életkorban megjelenő funkciója vagy elváltozása a szervezet egészére kihat. Ha összevonunk mindent, mint a vérnyomást, vércukor szintet, valamint a testparamétereket, akkor tulajdonképpen rálátunk a gyermek egészségére – nyilatkozta a tisztifőorvos.

A gyerekek a vizsgálatokon kívül megismerkedhettek a dohányzás káros hatásaival, valamint egy részeg szemüveg segítségével az ittasság veszélyeivel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.