- hirdetés -

Újabb idegenbeli sikert ért el a felnőtt csapat, ezúttal Szegedről hoztuk el a pontokat.

PC Trade Szeged KKSE – OXXO Energy Orosházi NKC 27-31 (11-18)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Szeged. 100 néző.
Vezette: Győri Ádám, Hadas Dávid.

Orosháza:
NAGY – Antal 3, Vörös 4, Román 2, KAMUTI 4, Tóth 1, Bíró 4. Cserék: Késmárki, Gedó (kapusok), Dancsó 3, Mikula 2, Hatala 2, Révész, Szöllősi, Berta 2, Nemes 4 (2). Vezetőedző: Vágó Attila.
Szeged legjobb góllövői: Bató 8, Speth 6, Zsikó 6.
Hétméteresek: 8/6 illetve 2/2. Kiállítások: 6-, illetve 18 perc.

A szegediek szerezték a mérkőzés első gólját és egészen a tizedik percig tartották a lépést az orosháziakkal. Ekkor 5-5 állt az eredményjelzőn, de egy négygólos szériának köszönhetően 5-9-re módosult az állás. Nehezítette az ONKC dolgát, hogy Román Dorina korán begyűjtött két kétperces kiállítást, ennek ellenére a találkozó ezen szakaszában stabilan védekezett a csapat és Nagy Éva is jó formában védett. Ezután a 25. percben egy újabb gólsorozatnak köszönhetően már hét góllal is vezettek a vendégek, ami a szünetig megmaradt (11-18).

A folytatásban tovább növelte előnyét az OXXO Energy Orosházi NKC, hat perc telt el a második játékrészből, amikor már kilenc gól volt a két együttes között. Ennél nagyobb különbség nem alakult ki, sőt kihasználva, hogy a második félidő felét emberhátrányba játszották Vágó Attila tanítványai fokozatosan dolgozta le hátrányát a Szeged. Hét perccel a lefújás előtt ki is egyenlítettek a hazaiak, de a végjátékban az Orosháza eldöntötte a maga javára a találkozót. Az utolsó percekben már az ifjúsági korú játékosoknak is lehetőséget adott Vágó Attila, így alakult ki a 27-31-es végeredmény.

Vágó Attila: Háromszor kellett megnyernünk a mérkőzést, de a kritikus pillanatokban jól döntöttünk, aminek két pont volt a jutalma.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.