- hirdetés -

Felesleges a munkásszálló dr. Szabó Ervin, jobbikos képviselő, közös polgármester-jelölt szerint. A városvezetés közleményben reagált.

A napokban megjelent cikk szerint a Gyopárosfürdőn épülő munkásszálló a Linamar Hungary Zrt. ukrán alkalmazottait szállásolják majd el. A Jobbik helyi képviselőjét is megszólaltatták a témában, az ellenzéki politikus nem ért egyet a beruházással. Dr. Szabó Ervin szerint a munkásszálló a multik érdekeit szolgálja.

Dávid Zoltán, polgármester, illetve Fejes Róbertné és Bojtor István alpolgármesterek közleményben reagáltak, amelyet az alábbiakban szó szerint közlünk.

A város, pályázati pénzből és saját erőből megvalósuló beruházását, amely munkásszállás célját szolgálja, folyamatosan támadta az ellenzék, élükön a közös polgármesterjelölttel, Szabó Ervinnel, a nyertes pályázat bejelentése óta.

Most, mivel közeledik az objektum átadása, minden eddiginél hevesebb támadásba lendültek, mind a beruházó önkormányzat, mind a szállás kapacitásának nagy részét igénybe vevő Linamar Hungary Zrt. ellen.

Hazugságokkal és feltételezésekkel hangolják az orosházi közvéleményt a beruházó és a város legnagyobb munkáltatója ellen, amely cég egyben a város legnagyobb adófizetője. Orbán Viktor és a Fidesz kormány illegális migrációt elutasító kampányát próbálják ezzel gúnyolni és elvtelen hazugságokkal félrevezetni a választókat.

A város vezetése természetesen kötelességének tartja tájékoztatni a cég vezetését és tulajdonosi körét, hogy ez az ellenséges környezet természetesen nem Orosháza véleményét tükrözi és reméli, hogy ezek alapján akár a Linamar, akár más cégek nem gondolkodnak el a további orosházi folytatáson és az új beruházási elképzeléseik megvalósításán.

Ezen hozzáállás tökéletes ellentéte a kormány és a város beruházásösztönzésének, amelyet hűen tükröz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi látogatása a Guardian új beruházásának átadóján.

A kicsinyes politikai célok és a hatalomvágyás oltárán feláldozni ezeket a kapcsolatokat nem vall felelős gondolkodásra, tisztelt polgármester-jelölt úr! A rágalmazáson és hazudozáson kívül azt tanácsoljuk Önnek, hogy inkább a város érdekében és ne érdekei ellen tevékenykedjen!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.