- hirdetés -

A bogárzói lóversenypályát évek óta választják kikapcsolódásul az orosházi családok május elsején. A rendező Orosházi Lovas Egyesület idén is változatos programról gondoskodott.

Már reggel érdekességgel indult a nap a bogárzói lóversenypályán, hiszen nem egy, nem kettő, hanem mindjárt három vitorlázórepülős érkezett a helyszín légerébe, hogy látványos bemutatóval szórakoztassák a kilátogatókat. A Szentesi Repülő Klub pilótáit nagy örömmel fogadták a nézők, akik nemegyszer tapssal jutalmazták a különleges manővereket.

(Fotó: Rosta Tibor)

Kulik Ferenc az Orosházi Lovas Egyesület elnöke kiemelte, ez a május elsejei lovas majális már régi gyökerekkel rendelkező hagyomány, hiszen több mint ötven esztendeje rendezik meg minden éveben, töretlen lelkesedéssel és sikerrel. Kiemelte: igyekeznek lehetőségeikhez mérten minden évben valami újjal bővíteni a repertoárjukat, idén a repülőkre esett a választás.

A repülők mellett a fogathajtóké volt a főszerep, valamint a pónisok és a kettes fogatok is pályára léptek. A majális hivatalos megnyitóján Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlevőket.

A polgármester elmondta: hozzátartozik Orosházához ez az esemény, hiszen a családok várják az itt zajló lóversenyeket.
– Sokaknak a ló nagyon fontos szerepet tölt az életükben, a családok szeretik és keresik a lóval kapcsolatos élményeket. A eseményeken, amelyeket Bogárzón rendeznek meg, az impulzusokat kellemes környezetben élhetik át az érdeklődők – mondta Dávid Zoltán.

(Fotó: Rosta Tibor)

Természetesen nem maradhattak ki a programból a galopp és ügető futamok sem. Előbbiből kettőt, utóbbiból hármat izgulhatott végig a közönség. Az ügető lovak közül néhányat, a Kincsem Park futamairól ismerhettünk. A futamok mellett a kilátogatók láthattak még kutyakiképző bemutatót, póni négyesfogat bemutatót. Mindemellett délután is pályára léptek a fogathajtás helyi mesterei, hogy a második fordulóval eldöntsék az elsőség kérdését.

A versenyek és bemutatók mellett további díjmenetes programokkal várták a kicsiket és nagyokat, hiszen az ugrálóvár és az arcfestés mellett, többek között ingyenes lovaglásra is nyílt lehetőség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.