- hirdetés -

Kedden este kupamérkőzésen fogadta az OMTK-ULE a Szarvasi FC csapatát.

A Békés Megyei Kupa elődöntőjére került sor április 30-án. Az OMTK-ULE a Kunágota, a Mezőhegyes és a Gádoros kiverésével jutott be a legjobb négy csapat közé. A Szarvas a Doboz, a Kondoros és a Mezőkovácsháza kiverésével jutott el idáig.

A találkozó előtt Buza Barnabás elmondta, minden játékos meg szeretné mutatni magát, hogy mire képes. Nos, megmutatta!

OMTK-ULE 1913 – Szarvasi FC      2 – 0        (0 – 0)

Orosháza, 200 néző. V.: Kocsondi Bálint (Petrovszki Péter, Petrovszki György).

Orosháza: Tóth K. – Szabó N., Deli, Németh, Kasuba – Simon, Harangozó, Fehér (Mazán) – Kichler (Péli), Szabó Á. (Varga P.), Sindel. Edző: Buza Barnabás.

Szarvas: Lévai – Viszkok, Szikora (Klimaj), Bakró, Polonszki – Murvai (Magyar), Medvegy, Kukovecz – Furár, Zima, Sztojka. Edző: Rétes Pál.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, több gólhelyzettel. Az 5. percben a szarvasi Sztojka iramodott meg egy előrevágott labdával, majd védője szorongatásából kitörve gurított mellé. A 12. percben a hazaiak is jelezték, hogy ma este nem csak epizódszerepre készültek. Simon kötött csomót a vendég védők lábára, de közben kisodródott és a lövésre nem maradt ereje. A 14. percben Szabó Áron ziccer labdát adott Simonnak, de csatárunk fölé bombázott. Az ellenakcióból Sztojka gurított középre, de a társak lába előtt elsuhant a labda. A 29. percben Furár tekert 16 méterről fölé. Fél órányi játék után „leszakadt az ég”, ömlött az eső a mérkőzés végéig. A csapatok derekasan küzdöttek egymással és az elemekkel is. A 35. percben Szabó Áron a félpályáról kilépve vezette Lévaira a labdát, aki elütötte. A játékvezető nagyvonalúan továbbot intett. A félidő utolsó percében Medvegy emelt a felső lécre.

Remek játékkal jutott döntőbe az ULE (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrészben a Szarvas döntésre szerette volna vinni a dolgot, a 46. percben Sztojka bal oldali lapos beadását Furár belsőzte ajtó-ablak helyzetben fölé. A 64. percben Zima távoli lövését védte Tóth kapus. A 71. percben Szabó Áron lendületes labdavezetés után lőtte a labdát kapufára. A 72. percben egy kapu előtti kavarodás végén Simon pofozta a hálóba a labdát, 1-0.

Az utolsó tíz percre a vendégek annyira kitámadtak, hogy a hazai kontrák percenként jelentettek veszélyt Lévai kapujára. Ennek következtében a 91. percben Mazán jobb oldali lapos beadását Sindel lőtte a hálóba, ezzel minden eldőlt, 2-0.

Buza Barnabás: – Hihetetlenül jól játszottunk, mindenkire büszke vagyok. Ezért dolgozunk nyár óta, hogy ilyen élményeket éljünk át.

 A kék-fehérek győzelmükkel döntőbe jutottak,  ellenfelükre szerdán délután Köröstarcsán derül fény, ahol a megye III. osztályú gárda a Jaminát fogadja.

Az OMTK-ULE május 4-én 19 óra 30 perckor fogadja bajnoki mérkőzésen a Vésztő csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.