- hirdetés -

A Bogárzói lóversenypálya évek óta célpontja a majálisozást a lósporttal egybekötni vágyó orosházi családoknak. A rendező Orosházi Lovas Egyesület idén is változatos programról gondoskodott.

Már a nap kezdete rendhagyó lesz, hiszen a tervek szerint tíz órától nem a pályán, hanem annak légterében indul a program. Légi show a majálison! A Szentesi Repülő Klub pilótáinak jóvoltából, a Bogárzói pálya légterében a feltűnnek a sárkányrepülők, a sportgépek és egy nagyon látványosnak ígérkező műrepülő bemutatót láthatnak a nézők.

Látványos műrepülő bemutatót is hoznak a szervezők (Fotó: Pixabay)

A repülők után a fogathajtóké lesz a főszerep. A pónisok és a kettes fogatok is pályára, közönség elé lépnek. A majális hivatalos megnyitóján Dávid Zoltán polgármester köszönti a jelenlevőket.

Természetesen nem maradhatnak ki a május elsejei programból a galopp és ügető futamok sem. Előbbiből kettőt, utóbbiból hármat izgulhat végig a nagyérdemű. Az ügető lovak közt láthatunk majd néhányat, amelyeket a Kincsem Park futamairól ismerhetünk. A futamok közt láthatnak még kutyakiképző bemutatót, póni hármasfogat bemutatót, és persze délután is pályára lépnek a fogathajtás helyi mesterei, hogy a második fordulóval eldöntsék az elsőség kérdését.

A program tehát összeállt és remeknek ígérkezik, most már csak az időjárásnak kell kegyeibe fogadnia a majális résztvevőit. Az egész napos program ingyenesen lesz látható mindenki számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.