- hirdetés -

Szépség kategóriában Békés megye legjobb esküvői szolgáltatójává választotta az idei Wedding Gála szakmai közönsége Kunstár Tímeát. Az orosházi kozmetikus megtisztelőnek tartja a díjat és azt mondja, visszaigazolás számára, hogy jól végzi a munkáját.

Tímea már kislányként is arról álmodozott, hogy megvalósítja önmagát: például belsőépítész vagy lakberendező szeretett volna lenni, hogy kiélhesse kreativitását. Néhány évvel és érett gondolattal később úgy vélte, hogy az ország ezen részén mindkettő idegen kissé, a szép smink azonban nem, így határozott a kozmetikus szakma mellett.
– Leérettségiztem, utána további két évet tanultam a végzettség megszerzéséig. Mivel a sminkelés érdekelt a legjobban, főként abban képeztem tovább magam. Ennek ma már 18 esztendeje és egy percre sem bántam meg, hogy ezt választottam – mondja meggyőződéssel.

Amit az is bizonyít, hogy szinte mindig tanul: régebben többnyire tanfolyamok, mostanában pedig sokszor az internet segítségével.
– Ma már nagyon sok sminkeléssel kapcsolatos tartalom, új trendeket bemutató fotó, videó van fent a neten. Megnézem őket és a segítségükkel elkészítem a saját verziómat. Ez nagyban megkönnyíti a fejlődést, de azért ma is részt veszek képzéseken, hiszen az azokat tartó mesterektől rengeteget lehet tanulni – osztja meg a szakmai előrelépés számára bevált módszerét.

Szakmai visszaigazolás számára a díj (Fotó: Wedding Gála)

Bár a kozmetikus munka minden szegmensét örömmel végzi, mégis az esküvők állnak legközelebb hozzá. A lakodalmak mozgalmassága, az érzés, hogy hozzájárulhat a menyasszony nagy napjához és a kihívás, amit egy ilyen megrendelés jelent mind efelé terelték.
– Felvillanyoz, amikor kimegyek a lányos házhoz elkészíteni a sminket. Fotók segítik, hogy ugyanolyat varázsoljak, mint a próba alkalmával. A menyasszonyok általában hallgatnak rám, amiben nagy szerepe van a rutinnak és annak, hogy megbíznak bennem. Szerintem ez az egyik legfontosabb a mi szakmánkban – jelenti ki. – A csaknem két évtizedes tapasztalatnak köszönhetően mindenkinek magabiztosan tudok ajánlani sminket. Kevés az olyan karakán menyasszony, aki úgy keres meg, hogy határozott elképzelése van, inkább rám támaszkodnak. A választásánál fontos szempont a ruha színe, szabása, a leendő frizura, az arcforma, szem- és hajszín természetesen. Ezekre alapozva készítünk próbasminket, általában a próbafrizura után, hogy együtt láthassa a kettőt az ara – kalauzol a kulisszák mögé Tímea.

A Wedding Gála díjára előzetesen nem számított, a helyszínen azonban már sejtette, hogy esélyes a legjobbnak járó elismerésre.
– Körülnéztem és csupa ismerős arcot láttam, olyanokét, akikkel szívesen dolgozom együtt. Én ez alapján szavaztam, bízom benne, hogy ők is, és most joggal vagyok büszke – fogalmaz hozzátéve, a jövőben az a célja, hogy tartsa ezt a színvonalat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.