- hirdetés -

Lelkes önkéntesek érkeztek április 27-én délután a Szikhát Kutyamenhelyre, az orosházi állatvédő egyesület felhívására, hogy fák és cserjék ültetésével javítsák a menhely környezetének minőségét és a kutyák életkörülményeit.

A rossz idő sem tántorította el április 27-én az önkéntes állatbarátokat, a kezdést követően egyre többen érkeztek, hogy megszépítsék a Szikhát Kutyamenhelyet és környezetét. A gazdira váró négylábúak is lelkesen fogadták őket, izgatottan futották körbe vendégeiket. A Föld Napja alkalmából tartott rendezvényen az önkéntesek fák, bokrok és cserjék ültetésével próbáltak egy kisebb szabadidőparkot kialakítani a menhely körül.

– Az idő ugyan nem volt ma kegyes hozzánk, de fáradhatatlanul ültetjük a növényzetet, leginkább akácfákat. Az idei évben ugyanis egy pályázaton nyertünk pénzt kerítésre, melynek köszönhetően be tudtuk keríteni a menhelyet, ezt a részt pedig igyekszünk minél otthonosabbá tenni, hogy az ide érkező érdeklődők minél többen jöjjenek a kutyákat simogatni vagy sétáltatni – mesélte Pusztai Ilona, a menhely vezetője.

Akácfákat ültettek az önkéntes napon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

 Hozzátette, nagyon szívesen fogadják továbbra is a felajánlásokat és hálásan köszönik az eddigi segítséget. Az ültetéseket követően a szabadidős, kutyasétáltatásra és simogatásra is alkalmas terület tovább bővült, több helyre helyeztek el padokat.

Keresztes Máté számára nem volt kérdés, hogy családtagjaival együtt eljönnek segíteni. Két kutyájuk mellett régóta szívükön viselik a menhely lakóinak sorsát is, így a mai nap sem lehetett kivétel. A Szikhát Menhely lakói ugyan jó kezekben vannak, hiszen rengeteg szeretet és gondoskodás veszi őket körül, de továbbra is várják egy szerető gazdi gondoskodását. Aki úgy gondolja, hogy egy négylábú kedvenccel teljesebb lehet az élete, a menhelyen élő kutyák közül könnyen megtalálhatja társát.

Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is az önkéntesek között volt.

Mint mondta, minden segítség elkél, amire szeretnék minél szélesebb körben felhívni a figyelmet.
– A mai nap egy felhívás, hogy javítsunk a Szikhát Menhely kis lakóinak életkörülményein, ami minden embernek a felelőssége, a lehetőségeihez mérten. Úgy gondolom, a város szívén viseli a kitaszított kutyák sorsát, de sokat kell segíteni és dolgozni életminőségük javításán. Hiszen aki kutyatartásra adja a fejét, hosszú időre kötelezi el magát – tette hozzá a polgármester.

Elkél a segítség a kutyusoknak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.