- hirdetés -

Évadnyitó versennyel készültek fel közelgő megmérettetéseikre az Orosházi Városi Tenisz Klub játékosai. A Tó utcai teniszpályákon tartott rendezvényen párosküzdelmekben mérték össze tudásukat a versenyzők.

Hagyományos évadnyitó versenyükre gyűltek össze Nagypéntek délelőttjén az Orosházi Városi Tenisz Klub játékosai Tó utcai pályáikra. A női mezőnyben összesen 4 páros nevezett, a férfimezőnyben két kategóriában, az igazolt és nem igazolt versenyzők közt pedig 11 páros mérte össze az erejét.

– Egyfajta felkészítésnek szántuk a mai játékot az igazolt versenyzőink számára, hiszen hamarosan kezdődik a versenyszezon, ami elég tartalmasnak ígérkezik már most, a tavaszi időszakban is – tudtuk meg Németh Istvántól, az egyesület elnökétől.

Hamarosan kezdődik a versenyszezon a teniszezők számára (Fotó: Rosta Tibor)

Kalmár Mihály 11 éves kora óta teniszezik, még Szeghalmon kezdte el és korábban a csapatbajnoki küzdelmeknek is aktív részese volt, de azóta is előszeretettel vesz teniszütőt a kezébe.
– Szükség is van ebben a szép időben a mozgásra. A futball és a tenisz számítanak a nagy kedvenceimnek, annak ellenére, hogy két merőben eltérő sportágról van szó. Ugyan most párosmeccseket játszunk, mégis egyéni sportágnak mondhatjuk a teniszt, ahol az ember komolyabban elgondolkodhat, hogyan tud megfelelően koncentrálni az ütéseire és megnyerni a játékot – mesélte.

Hozzátette, ha elsőre nem is tűnik kimerítő sportágnak, azonban erre a 1,5-2 óra hosszúra nyúló összecsapások rendre rácáfolnak. Az OVTK versenyzőinek szükségük is lesz jó állóképességükre, hiszen rövidesen gyermek- és párosversenynek is otthont adnak Orosházán, de a csapatbajnoki küzdelmekről sem feledkeznek meg.

Párosküzdelmekben mérték össze erejüket (Fotó: Rosta Tibor)

– Hamarosan elindul a harmadosztályú bajnokság, de van egy megyei csapatunk is, rájuk is komoly mérkőzések várnak májustól. Szeretnénk mindkét osztályban minél előbb végezni, hisz megvannak a terveink és az ambíciónk, valamint a csapat is nagyon jól összeállt – tette hozzá Németh István.

A teniszezők délelőttje rendkívül jó hangulatban telt, bizonyítva, hogy játékosaik készen állnak tavaszi versenyeikre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.