- hirdetés -

Már a mérkőzés kezdetén a kezébe vette az irányítást az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdacsapata törökszentmiklósi vendéglátóikkal szemben. Győzelmükhöz nem is férhetett kétség, a 22-37-es sikerrel pedig biztossá vált, hogy megnyerte az NB1/B keleti csoportjának küzdelmeit az orosházi csapat.

A Törökszentmiklósi Székács kézilabdacsapatához utazott április 17-i, hétközi mérkőzésére az OFKSE. A tét nagy volt, hiszen győzelem esetén két fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosíthatták bajnoki címüket a kézilabdázók. Ennek megfelelően ugrottak neki ellenfelüknek, ám a kiesés ellen küzdő hazai csapat a mérkőzés elején még jól tartotta magát.

A 11. percben 4-6-os eredményt mutatott az eredményjelző, az első félidőben többször kettős emberhátrányban is be tudtak találni a törökszentmiklósiak kapujába a játékosok. Miután kiegészültek, még magasabb fokozatra kapcsoltak és megnyugtató 10-18-as előnyt alakítottak ki az első félidő végére.

Ferenczi Botond nyolc góllal járult hozzá a sikerhez (Fotó: OFKSE)

A második felvonás is három gyors orosházi góllal kezdődött, ami tulajdonképpen már ekkor eldöntötte a mérkőzés és ezzel a győzelemért járó két pont sorsát. A folytatás már viszonylag izgalommentesen alakult, bár az orosházi csapat ezután sem dőlt hátra és tovább növelték a különbséget, amit sikerült is megőrizniük a találkozó végéig. A mérkőzésen különösen Ferenczi Botond és Mátó István volt elemében, akik egyaránt nyolc gólt szereztek, de nem sokkal maradt le tőlük Sándor Roland sem.

A 22-37-es győzelemnek köszönhetően két fordulóval a zárás előtt biztossá vált, hogy az OFKSE lesz a győztese a 2018/2019-es NB1/B keleti csoportjának, hiszen a második helyen álló PLER-Budapest már nem érheti utol az eddig 34 pontot gyűjtő csapatot. A játékosok így megérdemelten ünnepelhették meg bajnoki címüket.

Az önfeledt ünneplés sem maradhatott el, az őket még Törökszentmiklósra is elkísérő szurkolóikkal együtt (Fotó: OFKSE)

– Amit terveztünk, elvégeztük. Nagyon örülök a bajnoki címnek, büszke vagyok a fiúkra! Köszönjük mindenkinek a támogatást – nyilatkozta boldogan az együttes edzője, Bakó Botond.

Törökszentmiklósi Székács – Orosházi FKSE-LINAMAR 22-37 (10-18)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Törökszentmiklós, 150 néző. V.: Földesi, Halász.
Orosháza: Szabó L. – Pásztor M., Ferenczi 8 (2), Zubai, Mihály 1, Döme 1, Németh L. 5. Cs.: Herjeczki, Majdán (kapusok), Mátó 8, Lele 5 (3), Sándor R. 7, Karap 2, Zvolenszki. Edző: Bakó Botond.
A Törökszentmiklós legjobb dobója: Katona 8.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 6/5
.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.