- hirdetés -

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) sportolói a hagyományoknak megfelelően idén is részt vettek a Karate Maratonon, a hét végén pedig már igazi küzdelmeket is vívtak.

A Karate Maraton Európa legnagyobb, stílusszervezeteket összefogó karate eseménye. Tökéletes példa és bizonyíték arra, hogy különböző stílusszervezetek össze tudnak tartani egy nem mindennapi cél érdekében, barátságot alkotva, egymás stílusát tisztelve, mélyen elismerve. Évek óta megmutatja, hogy a karaténak milyen összetartó ereje van, és ez nemcsak sport, hanem életforma is egyben.

Az idén összegyűlt 620 karatéka közt ott voltak – tizenhárom fővel – az OKKSZK képviselői is. A többiekhez hasonlóan ők is végrehajtották a harmincezer technikát. Tízezer ütés, tízezer rúgás, tízezer védés. Embert, harcost próbáló feladat. Az IBK világszervezet égisze alatt rendezett karate maratonon idén is részt vett a világszervezet vezetője, kancho Gerard Gordeau is.

Szegváron már élesben ment

A hét végén egészségnapot tartottak a Kurca parti településen, melynek keretén belül sensei Erdei Sándor szervezett Super Fight címmel karate versenyt. Az orosházi egyesület három harcosa indult a küzdelemben. Közülük Benedek Zalán egy győzelemmel, egy vereséggel zárt. A profi jellegű, két menetes küzdelemben kétszer másfél perc alatt kellett eldönteni ki a jobb. Melis Csaba győztesen hagyta el a küzdőteret, csakúgy, mint a kétszer három perces meccset vívó junior Barta Dávid.

Mester és tanítványa a serleggel (Fotó: OKKSZK)

A verseny végén a rendező sensei Erdei sándor megköszönte a főbíróként segédkező shihan Zsiga Zsoltnak a bíráskodást, az egyesület által megtartott színvonalas bemutatót – melyben az alap technikák és a kata mellett törés is szerepelt – és szervezéssel, rendezéssel kapcsolatos jótanácsokat.

Az egészségnap nem múlhatott el aerobik nélkül, ahol az orosházi egyesület aerobik szakosztályának vezetője, Zsigáné Mezei Beáta, Katus Attila világbajnokkal együtt és egyedül is alaposan megmozgatta az aerobikra vágyókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.