- hirdetés -

Napjainkban már az okostelefonokkal is lehet remek képet készíteni, főleg ha ismerünk egy-két apró praktikát. Fotósunk Kecskeméti Krisztina segítségével megosztunk veletek néhányat.

A következő tippek egyszerűek, ám látványos eredményeket érhetünk el velük. Lássuk a hét tuti tippünket:

Figyeljünk a háttérre

Mielőtt képet készítünk nézzük meg, hogy rajtunk kívül mik szerepelnek a képen. A helyszín lehetőleg semleges helyen készüljön, hiszen a sok ember vagy tárgy elvonja rólunk a figyelmet. Bőven elég egy olyan kis részlet, amelyből kiderül, hol járunk éppen.

via GIPHY

Fontosak a fényviszonyok

A fotózáshoz fény kell, attól függetlenül is, hogy telefonnal vagy géppel készítjük a képet. Tehát, ha jó képet szeretnénk ezt tartsuk szem előtt. A természetes fény a legjobb, szóval irány a természet. Fontos, hogy ne használjunk vakut, főleg, ha tükörből fényképezzük magunkat. Viszont, ha elég bátrak és kicsit tapasztaltabbak vagyunk, a fény-árnyékkal is játszhatunk.

via GIPHY

Lent, fent, közel s távol…

Abban az esetben, ha nem jó szögeben készítjük a fotót arcunk torzulni fog. Felülről fotózva tojás-, alulról fotózva túl kerek fejünk lesz. Nagyon közelről pedig a fejünk fele nem fér majd a képbe, emellett láthatóvá válnak a bőrhibák is.

via GIPHY

A kevesebb néha több!

Egy-egy jól megválasztott effekttel megbolondíthatjuk a fotóinkat. Azonban nem szabad túlzásba esni, mert a természetesség, amit elszeretnénk érni, inkább mesterkéltnek fog tűnni, amely nem szép látvány. A kevesebb néha több elvet a sminkre, a háttérre, az öltözködésünkre, és a megosztott szelfik mennyiségére is alkalmazzuk.

via GIPHY

Érdekesebbek a rendhagyó selfiek!

Nem kőbevésett szabály, hogy szelfit csak szabályosan, mosolyogva készíthetnünk. Bátran előhívhatjuk játékos énünket és rendhagyó képeket is lőhetünk.

via GIPHY

A mosoly csak javít a dolgokon 🙂

Azért az egy köztudott tény, hogy egy bájosan mosolygó arc mindig szebb látvány, mint egy morcos karakter.

via GIPHY

Keressük meg a jó profilunkat

Mindenkinek más az arca, ezért ki kell kísérleteznie mindenkinek, melyik az arca előnyösebb oldala. Ennek módja, hogy különböző szögből készítsünk képeket. Általában a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha kicsit oldalra fordulunk és úgy készítjük el a fotót.

via GIPHY

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.