- hirdetés -

Három nagy vágya is teljesült az orosházi kézilabdásnak az elmúlt időszakban. Balogh Zsolt a MOL-PICK Szeged játékosaként magyar bajnoknak, Magyar Kupa-győztesnek és nem utolsó sorban apukának mondhatja magát.

Tizenegy év után, története során hetedik alkalommal hódította el a MOL-PICK Szeged a Magyar Kupát, egy igazán izgalmas döntő után. Óriási csatában múlták felül legnagyobb riválisukat a Telekom Veszprém együttesét. Ennek a sikernek részese volt az orosházi Balogh Zsolt is, aki a csapatkapitánnyal, Jonas Källmannal közösen emelhette magasba a trófeát.

– A lehetőségeinkhez képest megünnepeltük a győzelmet, de “résen kellett lennünk”, ugyanis hétfőn már jelenésünk volt a válogatott edzőtáborban. Egy örök élmény marad, mind a meccs, mind a hazaút, ahogy a szurkolói fogadtatás is – emlékezett vissza.

Fotó: MOL-PICK Szeged Facebook-oldala

A kupasikerrel egy nagy álma vált valóra, de az utóbbi időszakban nem ez volt az egyetlen. Az előző idény végén magyar bajnok lett, majd januárban megszületett kislánya, Liza.

– Három nagy vágyam is teljesült az elmúlt évben, kettő a karrieremben egy pedig a magánéletemben. Őszintén, nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül összejön. Nagyon szerencsés és boldog vagyok. Amíg nem tapasztalja meg az ember mit jelent apának lenni nem is gondolná, hogy milyen erős motivációt képes adni egy gyermek. Úgy érzem, hogy érte is küzdök a pályán és ez még nagyobb erőbedobásra ösztönöz – teszi hozzá a büszke apuka.

Szülőként új kihívásokkal is szembe kell néznie. Ebből adódott a kérdés, vajon melyik a könnyebb: gólt lőni Sterbik Árpádnak a Magyar Kupa-döntőn, vagy tisztába tenni pár hónapos kislányát?
– Egyik sem könnyű feladat, de ha választanom kéne, azért a pelenkázás talán könnyebb, mint Árpinak büntetőből gólt lőni – mondta nevetve.

A döntőben még ellenfelek, ezen a héten már a nemzeti együttesben közösen készültek a szegedi és veszprémi játékosok. Április 11-én, illetve április 14-én Oroszország ellen vívnak Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseket.

A harminc éves sportoló elmondta, ha szóba jön a döntő egy kis zrikálás még előfordul, de nem jellemző. Megszokták, hogy egy nagy rangadó után rögtön a válogatottban találkoznak, már erre koncentrálnak.

– Ilyenkor sokkal jobb érzés nyertesként érkezni a válogatott edzőtáborba és szerencsére az elmúlt időszakban volt benne részem többször is – tette hozzá, majd a találkozóval kapcsolatban megjegyezte, képesek lehetnek a meglepetésre.

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség Facebook-oldala

– Nehéz meccs lesz, ráadásul idegenben egy jó orosz válogatott ellen, de én bízom a megfiatalított csapatunkban – fogalmazott elszántan.

A beszélgetés végén szó esett még a Bajnokok Ligájáról is. A szegediek egy lépésre vannak a kölni négyes döntőtől, ahová az észak-macedón Vardar Szkopjén át vezet az út. A balkezes játékos úgy gondolja, hogy idén van a legnagyobb esélyük eljutni Németországba, ahol bármi megtörténhet. Zsolt szerint méltó befejezése lenne ennek a szezonnak, miután remélhetőleg a bajnoki cím is náluk marad.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.