- hirdetés -

Évek sora óta hagyományosan remek május elsejei program a Lovas majális Bogárzón. Lassan kialakul az idei rendezvény programja, mely komoly meglepetést is tartogat a kilátogatóknak.

Az Orosházi Lovas Egyesület élén új a vezetés, de a célkitűzések, a követett út mit sem változott. Továbbra is minél színvonalasabb versenyeket és még inkább közönségszórakoztató programokat szeretnénk felvonultatni – mondta Kulik Ferenc egyesületi elnök.

A majálisra látogató családok számára mindjárt a kezdéskor nem mindennapos programmal kedveskednek a szervezők és a Szentesi Repülőklub. A Bogárzói pálya légterében a légi show során feltűnnek a sárkányrepülők, a sportgépek és egy nagyon látványosnak ígérkező műrepülő bemutatót láthatnak a nézők. A szentesi klub nemsokára induló pilóta tanfolyamára az esetleg itt kedvet kapott orosháziakat is várják.

A műrepülés és légi show mellett a megszokottabb, csikós bemutató, kutyás bemutató szolgálja a nagyérdeműt, valamint az ugyancsak elmaradhatatlan fogathajtó és póni-galopp versenyek. Három ügetőfutamot is beiktattak a szervezők a versenyek sorába a szervezők.

Nem maradhat el az izgalmas fogathajtás sem (Fotó: Rajki Judit)

Érdemes tehát már most bejegyezni a naptárba május elsejéhez ezt a hagyományosan remeknek ígérkező családi programot, amelyre a belépés – mint eddig – idén is ingyenes lesz.

Még egy jó hír a loviról

A Kincsem Parkban, a legutóbbi, április hatodikai versenynapon Kárai József számára is megtört a jég. A kiváló orosházi hajtó a második futamon, Magic Bucks szulkijában megszerezte első idei győzelmét. Két futammal később ifj. Kulik Ferenc egy értékes második helyet szerzett White Plains-el a Kelvin A.T.-t hajtó Lakatos Csaba mögött.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.