- hirdetés -

Az orosházi horgász egyesületek idén is megrendezik hagyományos tavaszi akciójukat a horgász környezetvédelmi napot.

A négy helyi horgász egyesület az Orosházi Béke homokbánya horgásztó és a Gyopárosi tavak területén 2019. április 06-án 08:00-12:00 óráig várja azokat a jóérzésű horgászokat (és nem horgászokat), akik nem csak használni, szeretnék az orosházi vizeket, esetleg gyönyörködni bennük, de tenni is hajlandóak a partok tisztaságáért, rendezettségéért.

A szokásos vízparti szemétszedésen kívül szeretnék a horgászhelyeket és a vízpartot a horgászok számára komfortosabbá tenni. (Horgászhelyek, lejárók, lépcsők karbantartása.) Szükséges kerti szerszámok kis mennyiségben állnak rendelkezésre, így aki tud, hozzon magával ásót, lapátot, gereblyét, kapát, esetleg metszőollót.

Ezúttal nem a horgászbot lesz a főszereplő. Kesztyű, szemetes zsák, ásó, és szépülhet a vízpart. (Fotó Rosta Tibor)

A Kedvenc Sporthorgász Egyesület lilahagymás zsíroskenyér reggelivel, kis „lélekmelegítővel”, ásványvízzel várja a környezetvédelmi napra érkezőket. A munkálatok befejezése után a Kinizsi HE a horgászpavilonnál egy meleg ebéddel vendégeli meg résztvevőket.

Előzetes egyeztetés alapján ezen a napon 08:00-12:00-ig az Orosházi vizeken horgászati tilalom lép életbe.

Kedvencesek, kinizsisek, barracudások, olajbányászok! Április hatodikán, szombaton irány a homokbánya! Tegyünk együtt a vízpartért!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.