- hirdetés -

Különleges labdarúgó esemény helyszíne volt március 27-én a Táncsics Mihály Gimnázium udvara. A Területi Fair Play Focikupán olyan csapatok tehették magukat próbára, melynek tagjai nincsenek leigazolva. A korábbi kilencszeres válogatott labdarúgó, Pásztor József is ellátogatott a rendezvényre.

Hogy minél többen játszanak! – gondolta a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots osztálya korábban, ezért úgy döntötték, bevonják a hazai labdarúgás vérkeringésébe azokat a játékosokat is, akik nincsenek leigazolva csapatokhoz, különböző területi és régiós bajnokságokat szervezve számukra. Egyik ilyen rendezvényük helyszíne volt március 27-én, a Táncsics Mihály Gimnázium udvara, ahol középiskolás korú labdarúgók kaptak lehetőséget a bizonyításra.

– Szeretnénk minden korosztályt, jelen esetben a középiskolásokat is bevonni. Ezúttal egy körzeti rendezvény döntőjét tartjuk. Innen az első két helyezett csapat jut tovább a már Békéscsabán rendezett megyei döntőbe, április 9-re. Az ott résztvevő csapatok győztese már a régiós döntő résztvevője lesz – ismertette a részleteket Tóth Márton, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség instruktora.

Focikupa helyszíne volt a Táncsics Mihály Gimnázium udvara (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Megtudtuk, Békés megyében eddig 22 csapat szerveződött a kezdeményezés előírásainak megfelelően, 8 női- és 14 férficsapat. Tóth Márton elmondta, szeretnék elérni, hogy ősztől még többen vegyenek részt a programban.
– Nagyon sok ügyes gyereket látok, akik nincsenek leigazolva, ezért érdemes lenne nekik is megadni a lehetőséget, hogy szervezett kereteken belül, egy intézményt képviselve részesei lehessenek ezeknek a rendezvényeknek – tette hozzá.

A focikupára ellátogatott az NB1-ben több mint 380-szor pályára lépő, egykori kilencszeres válogatott játékos, Pásztor József is, aki a díjakat adta át a dobogós helyezéseket elért csapatoknak.
– Remek szórakozási és kikapcsolódási lehetőség, jó látni, hogy jól érzik magukat a gyerekek és sportszerűen játszanak – mondta Pásztor József.

A szervezők szeretnék, hogy minél többen csatlakozzanak a programhoz (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Békéscsaba egykori vezetőedzője hozzátette, a lényeg, hogy sportoljanak a fiatalok, főleg, hogy a régi időkkel ellentétben nemcsak sárban és salakon tudnak játszani, hanem majdnem minden iskolában műfüves pályán focizhatnak. Elmondta azt is, hogy ugyan napjainkban kevesebben járnak már mérkőzésekre országos szinten, de a hétvégi, horvátok elleni győzelemhez hasonló sikerekkel ez könnyen változhat.

A Táncsics Mihály Gimnázium labdarúgói a torna vége felé a helyosztókra készülhettek. A csapat tagja, Boa Tamás elmondta, hogy több hiányzójuk ellenére igyekeztek a lehető legjobb tudásukat nyújtani. A torna nyerteseinek a továbbjutás mellett egy különleges utazásra is lehetősége maradt, ugyanis az elmúlt évek országos bajnokságain győzedelmeskedő békéscsabai csapat előbb Barcelonában, majd a Real Madridnál, tavaly pedig a Bayern Münchennél vendégeskedhetett egy négynapos túra keretében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.