- hirdetés -

Negyedik állomásához érkezett csütörtök este a Black-Belt Center egyre népszerűbb kezdeményezése, a gyerek-szülő közös edzés.

Sok szülő hozza edzésre szinte minden nap a gyermekét az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) valamelyik szakosztályába. Míg várakoznak, beszélgetnek. Ilyen beszélgetések adták az ötletet Zsiga Zsolt klubelnöknek, hogy havonta egyszer tartsanak közös edzést, mégpedig két sportág, a karate és az aerobik mozgásrendszerét is alkalmazva. Itt apu megmutathatja, milyen erős, anyu, hogy milyen fitt és a gyerek, hogy milyen ügyes. Volt több olyan család, ahonnan mindkét szülő ott tornázott a csemetével.

Apuval, anyuval együtt sokkal izgalmasabb (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Sok olyan gyerek jár hozzánk, akinek annak idején a szüleit is tanítottuk. Itt karatéztak, aerobikoztak nálunk és örömmel állnak be a gyerekeik mellé egy kis közös mozgásra. Az edzés fele aerobik elemekre épül, a másik fele természetesen karate. Ezek az alkalmak rendkívül hangulatosak, hisz általában nem az együttes tréning a jellemző, amellett az egészséget, a fittséget is szolgálják – mondta el Zsiga Zsolt klubelnök.

Már az első alkalmak is nagy népszerűségnek örvendtek. Volt, hogy ki kellett nyitni a nagy edzőterem ajtaját, hogy a több mint kilencven együtt edző szülő és gyerek elférjen. A klub vezetése a kezdeményezés sikerét látva már a további bővítésen is töri a fejét. Több környékbeli karatés egyesülettel is jó kapcsolatot ápolnak és ezektől a kluboktól is jött érdeklődés. A mostani tervek szerint a májusi közös edzést ki kívánják hozni a dojo-ból a főtérre, ahol reményeik szerint kétszáz körüli létszámmal zajlik majd a közös mozgás, melyen természetesen azok is részt vehetnek, akik nem tagjai egyik egyesületnek sem, csak szeretnének egy kicsit együtt sportolni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.