- hirdetés -

Békés megyei diákvezetők számára indított ifjúsági ösztöndíjat és gyakornoki programot Benkó György a Global Safe Services Kft. ügyvezetője a Magyar Garabonciás Alapítvány és a 104 Rádió 1-gyel karöltve.

Az ifjúsági ösztöndíj- és gyakornoki programban az orosházi, békéscsabai, gyulai, és szarvasi diákönkormányzatok jelenlegi elnökei, a Gál Ferenc Főiskola és az orosházi Kodolányi János Egyetem hallgatói önkormányzatok aktuális vezetői, valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrum két tehetséges webfejlesztője és grafikusa vesz részt.

A programban résztvevő diákvezetők feladata, hogy kivegyék részüket a különféle ifjúsági programok szervezéséből, valamint üzemeltessék Orosháza az Én Városom, Gyula az Én Városom, Békéscsaba az Én Városom, Szarvas az Én Városom, az egész megyére kitekintő Csabai Garabonciás Napok, Békés megye az Én Otthonom, Békés megye Én így Szeretlek elnevezésű Facebook oldalakat.

– Ezen oldalak közéletmentesek, bemutatják az adott város és Békés megye szépségét, programkínálatát, kulturális és turisztikai lehetőségeit. Mindezt a fiatalok szemszögéből közelítik meg – nyilatkozta Benkó György.

Benkó György (jobbról) és a megye diákvezetői (Fotó: Kiss Zoltán)

Hozzátette: az ifjúsági ösztöndíj- és gyakornoki program nem egyszeri alkalom, a tervek szerint hosszabb távon kívánják megvalósítani. Kiemelte: egykor saját maga is diákvezető volt, 17 évvel ezelőtt Békéscsaba diákpolgármesterévé választották.

Orosháza ifjúsági polgármestere úgy véli, remek lehetőség tárult fel a megye fiataljai előtt. – Ez egy lehetőség arra is, hogy kipróbáljuk magunkat nem csak a városi, hanem megyei terepen is, így nagyobb kihívásokkal és feladatokkal találkozhatunk. Szeretnénk, hogy az ifjúság megyei szinten is egy fontos és ismert téma legyen, és hogy ha kialakulna egy kapcsolat a városok fiataljai között – nyilatkozta az OrosCafénak Kunos Roxána.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.