- hirdetés -

Sok hibával, pontatlanul kézilabdázott a másodosztályú női kézilabda-csapat, ami Algyőn sem fért bele. A második félidőben jelentősen lecsökkentették félidei hétgólos hátrányt, de ez a pontszerzéshez kevés volt.

Levendula Hotel FKSE Algyő – OXXO Energy Orosházi NKC 24-21 (17-10)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Algyő, 100 néző.
Vezette: Kovács Kamilla, Tóth Johanna.
Orosháza:

Nagy – Berta, Vörös 4, Nemes 3 (2), Kamuti 2, Hatala 3, Bíró 4 (1). Cserék: Molnár, Késmárki (kapusok), Tóth S. 5 (2), Dancsó, Mikula, Szöllősi, Révész. Vezetőedző: Vágó Attila.
Az Algyő legjobb góllövői: Szepesi 9, Zsilák 5.
Hétméteresek: 4/4, illetve 7/5. Kiállítások: 12 perc illetve 6 perc.

Gyors gólváltással indult a találkozó, egészen a kilencedik percig fej fej mellett haladtak a csapatok, ekkor 5-3-as előnyre tett szert az Algyő. Vágó Attila azonnal időt kért, ami után két gyors találattal kiegyenlített az orosházi csapat.

A múlt héten a Balmazújváros ellen bemutatott védekezésnek nyoma sem volt ezen a találkozón és a kapusaink is tudásuk alatt teljesítettek. Eközben az OXXO Energy Orosházi NKC támadásai körülményesek voltak, sok hibával játszottak Vörös Bettináék. A 20. percben már négygólos előnyt birtokoltak a hazaiak. Ekkor Bíró Petra szemfüles labdaszerzéséből sikerült feljebb zárkózni, de a félidő vége ismét az algyőieknek sikerült. Így alakult ki a hétgólos, 17-10-es különbség a szünetre.

A feladat adott volt, nem először került az ONKC ilyen helyzetbe, de ezúttal későn jött a hajrá. A második félidőben a védekezés már jobban működött, de támadásban sok hibával, rossz döntéseket hozva játszottak a vendégek. A 45. percben így még mindig tartotta hétgólos előnyét az egyre fáradtabb Algyő. Az utolsó tíz percben folyamatosan csökkent a különbség, de ez már a pontszerzéshez kevés volt. Végül háromgólos, 24-21-es vereséget szenvedett az orosházi együttes.

Vágó Attila a találkozót követően röviden úgy értékelte a találkozót, hogy saját magukat verték meg.

Az NB I/B-s bajnokságban most egy hét szünet következik, március 30-án hazai pályán fogadják a Nyíradony együttesét az orosháziak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.