- hirdetés -

Miért borsódzik a hátunk, amikor felcsendül egy sportversenyen a csapat-induló, és vajon miért lábad könnybe a szemünk, amikor a mi kedvencünk arat sikert? A kérdésben ott a válasz: mert az nem egy sportoló, hanem a Mi sportolónk, nem egy csapat, hanem a Mi csapatunk. Két orosházi családot mutatunk be, akik hétről hétre útra kelnek, hogy biztassák kedvenc csapatukat akár az ország másik végén is.

Musztafa-család: a sport egy életérzés

– A sport szeretete nagyon régre nyúlik vissza, hisz ez nálunk családi vonás, apukám révén (Musztafa Imre, a Toldi SE elnöke – a szerk.) szinte a véremben van. Feleségem így ismert meg, együtt jártunk meccsekre. A gyerekeket is a sport szeretetére neveljük. Tibor fiunk Hódmezővásárhelyen focizik, két leányunk, Vanessza és Lara az Orosházi NKC utánpótlás csapataiban kézilabdázik. Fontos része életünknek a tanulás mellett az egészséges életmód és a rendszeres mozgás – kezdte a beszélgetést Musztafa Imre.

A sportszerető családapa elmondta, hogy hétről hétre járják az országot, hol az Orosházi NKC mérkőzésein, hol a Ferencváros Bajnokok Ligájabeli kézilabda összecsapásain szurkolnak a lelátón. A családfő elárulta még, hogy van egy régi szerelmük, a gombfoci. Apa és fia ádáz csatákat játszik egymással, ilyenkor futballstadionná alakul át a lakás. A minap Egerben jártak egy országos amatőr gombfoci versenyen.

A vasárnapi Fradi-meccsen

– A szurkolás egy életforma. Együtt megy az egész család. S hogy miért pont a Fradi? Nálunk az egész család Ferencváros szurkoló, még a nagymamám is az volt. Igazából ez egy közösséghez való tartozást jelent, amely mély érzésekkel jár. Amikor megérkezel egy mérkőzésre és bevonul a csapat, szól a Fradi-induló, először elkezd a kezed libabőrös lenni, megszólal a Fradi Tábor és az a bizonyos könnycsepp kicsordul a szemed sarkából. Akkor szoktam érezni, hogy igen, megérkeztem a Fradihoz. Aki ezt nem érzi, annak sosem tudjuk elmagyarázni mit is jelent. A Fradi egy nagy család és mi úgy érezzük, hogy már ennek a családnak a tagjai vagyunk – tette hozzá.

Bereznyai-család: a hangulat mindent visz

– Gyermekkorom óta behálózza az életemet a sport. Nagybátyjáim az Orosházi Kinizsiben futballoztak, én is megszerettem ezt a sportot. A Boca Juniors kispályás alakulat csapatkapitánya vagyok. Másik hobbim, a horgászat. Nagyobbik lányom, Fanni az ONKC U13-as csapatában kézilabdázik, ősztől Hanna lányom is követi. A szurkolás nálunk családi kikapcsolódás, meccs előtt egy kis shoppingolás, fagyizás. Miért a Pick-Szeged? 2014-ben a szegediek megnyerték az EHF Kupát, abban az évben több mérkőzésüket láttuk, azóta bérletesként a B-közép szurkolói lettünk. Megfogott a hangulat, a játékosok közvetlensége, a baráti társaság – nyilatkozta Bereznyai Tamás.

A sportember elmondta még, hogy születésnapi ajándékként kapják a családtól minden évben a bérleteket, s ha idejük engedi, minden hazai Pick-Szeged mérkőzésen ott vannak.

Kirándulással összekötve

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.