- hirdetés -

Néhány nappal ezelőtt megtartott közgyűlésén új elnököt és elnökséget kellett választania az Orosházi Lovas Egyesület tagságának. Az egyesület eddigi elnöke Ifj. Kulik Ferenc egy hónappal ezelőtt jelentette be lemondását.

Ifj. Kulik Ferenc egy évet töltött a lovas egyesület élén, de tenyésztői, idomári, hajtói és egyéb feladatai mellett nem vállalta tovább a tisztséget. Az elnök felállása után jelölő bizottság alakult és mint kiderült igen vékony jégre került a klub, hisz nem-igen akadt új jelentkező a posztra, aki egyrészt alkalmas, másrészt a tagság bizalmát is élvezte volna.

A közgyűlés végül az eddigi ügyvivő, Kulik Ferenc személyében választott új elnököt, aki az elmúlt egy esztendőben is sokat segített fiának a felmerülő feladatok megoldásában. Mint elmondta, ő sem jelentkezett a tisztségre, hisz a gazdasággal és a ménessel kapcsolatosan van munkája bőven, de többen is kérték, hogy vállalja és az eddig belefektetett munkát és elért eredményeket is sajnálta volna veszni hagyni.

Az eddigi ügyvivőből lett új elnök : Kulik Ferenc (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az egyesület előtt álló feladatok és célok nem fognak jelentősen módosulni. Továbbra is az a célunk, hogy az Orosházi Lovas Egyesületet és az orosházi versenyeket régi fényükbe visszaállítsuk, ápoljuk és fejlesszük a nemzetközi kapcsolatokat és nívós, sok nézőnek jó szórakozást és sportélményt nyújtó versenyeket rendezzünk – mondta el az új elnök.

Az elnökkel együtt új elnökséget is választottak a lovasok. A Laki László, Jancsó Edit, Tóthné Török Klára , Zalai Béla és Kulik Ferenc alkotta öttagú vezetőség a hét elején összeül és elkészíti az idei feladatok ismeretében a munkatervet. A május elsejei lovas majális mellett az idei fő verseny az augusztus 18-ra tervezett nemzetközi lóverseny lesz.

– Az idei augusztusi rendezvényt még színvonalasabb futamokkal és a közönség még tartalmasabb szórakozását szolgáló elemekkel szeretnénk megtölteni. Ez főként anyagi kérdés, de mindent megteszünk a siker érdekében és remélem nagyon sok embernek szerzünk örömet vele – teszi hozzá Kulik Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.