- hirdetés -

Igazi négypontos rangadót vívott szombat este az OFKSE-Linamar felnőtt együttese. A listavezető orosházi alakulat a táblázaton második helyen álló PLER-Budapest gárdáját fogadta.

Megteltek az Eötvös csarnok lelátói szombat este. Ahogyan a csapatok, a szurkolók is tisztában voltak a mérkőzés jelentőségével, fontosságával.

Orosházi FKSE-Linamar – PLER-Budapest 22–17 (14–11)

NB I. B-s férfi mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Paska, Vastag.

Orosháza: Herjeczki 1 – Pásztor M. 1, FERENCZI 4, BALÁZS 4, DÖME 5, Lele 2, Németh L. 3. Cs.: SZABÓ L., Majdán (kapusok), Karap 1, Mátó 1, Zubai, Sándor, Mihály, Zvolenszki. Edző: Bakó Botond.

A PLER-Budapest legjobb dobói: Horvácki 5, Papp B.és Nagy M. 4-4 góllal.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/1.

Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat. A vendégek megnyitott, 5+1-es védekezése ellen pontos, gyors labdajáratással támadott az orosházi csapat és egy gyors gólváltást követően meg is szerezte a vezetést. Az első periódusban jól találták meg a társak a beálló Döme Szabolcsot, aki nem is hibázta el a helyzeteit. A tizedik percben kettő, egy minutummal később pedig már három góllal vezetett a sok lábmunkával, jól és keményen védekező hazai együttes. Perger Zsolt időkéréssel próbálta felrázni csapatát de nem sok sikerrel járt. Herjeczki Balázs egészpályás gólja után már ötre is nőtt a különbség. Támadásban az orosháziak hibáztak kevesebbet. A félidő második részében az OFKSE tartotta a 4-5 gólos előnyét, még úgy is, hogy Bakó Botond cserékkel, folyamatosan frissíteni tudta csapatát. A félidő végére nagy küzdelemmel, némileg feljöttek a fővárosiak és háromgólos hazai előnynél mehettek szünetre a csapatok.

Egy, a sok jó bejátszás közül. Ferenci – Döme összjáték (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrészt a vendégek kezdték, de az első találat mégis a hazaiak nevéhez fűződött. Az emberhátrányos helyzeteket is jól oldották meg Bakó Botond tanítványai. Mindkét oldalon jó kapusteljesítményt láthattunk. A hazai publikum örömére Szabó Levente mutatta be a több bravúrt. Az orosházi hálóőr két büntetőt és több jó átlövést is hárított. Három- négy gól közt billegett a különbség. A PLER játékosai mindent megtettek, de nem tudtak közelebb férkőzni. Időnként a keménység is elszabadult, ami miatt paprikás lett a hangulat, szerencsére a játékosok többsége nem egymással, hanem a játékkal foglalkozott. Továbbra is nagyszerűen védekezett az orosházi csapat. Erről sok mindent elmond, hogy a második félidőben 23(!)perc alatt, három gólra volt képes a fővárosi gárda. Az ellenfél legfőbb fegyverét, a beállós játékot nullázták le Mihály Zsolték. Végig hatalmas volt a küzdelem. Négy perccel a lefújás előtt Ferenczi találatával ismét ötre nőtt a hazai előny. Az utolsó néhány támadásnál – olyan minden mindegy alapon – egészpályás letámadásra jött ki a PLER, de ez sem akadályozhatta meg, hogy a végig fegyelmezetten, jól játszó hazai csapat örülhessen az ötgólos győzelemnek.

Bakó Botond: – Az egész mérkőzésen jó volt a védekezésünk, ennek és a jó kapusteljesítménynek is köszönhető a mai győzelmünk. Taktikailag is fegyelmezett volt a csapat, dicséreti illeti a fiúkat.

Az orosháziak másik nagy riválisa, a békési együttes egygólos győzelmet aratott a DEAC ellen, és megelőzte a táblázaton a PLER csapatát. A listavezető OFKSE előnye öt pontra nőtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.