- hirdetés -

Javában zajlanak a Diákolimpia selejtezői szinte minden sportágban. Az ifjú orosházi sakkozók közül hárman is sikerrel vették a megyei döntő akadályát és az áprilisi országosra készülnek edzőjükkel, Győri Szabolccsal.

Mint a gyerekek, az Orosházi Sakk Egyesület (OSE) NB II-es csapatában játszó felkészítője elmondta, mióta több iskolában is elindult a Polgár Judit -féle Sakkpalota program, nagyon sok ügyes gyerek kezd el foglalkozni a sakkozással.

– Három fiatal vívta ki az országos döntőn való indulás jogát. Az első korcsoportban Bakos Csongor, a harmadikban, Bácsi Kristóf és az öt-hatodik korcsoportban Balázs Eliot utazhat Miskolcra az országos döntőre.

A gyerekek rendszeresen részt vesznek az egyesület edzésein (Fotó: OSE)

A fiatalok rendszeresen járnak az egyesület edzéseire, házi versenyeire emellett edzőjük külön személyre szabott „házi feladattal” is segíti a felkészülést.

– Rendelkezésre áll egy sereg szakkönyv, illetve különböző számítógépes programok is segíthetik és segítik is a felkészülést. Ezek a gyerekek már bebizonyították, hogy tehetségesek, most már az akarat és a szorgalom dönti el, hogy melyikük meddig jut. Jó lenne, ha az egyesületünk költségvetése egy kicsit „vastagabb lenne”, mert a fiatalok fejlődése szempontjából rendkívül fontos volna, hogy minél több versenyen részt vegyenek – teszi hozzá Győri Szabolcs.

Szurkolunk az orosházi sakkozóknak (is), az országos döntő eredményeiről pedig majd természetesen beszámolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.