- hirdetés -

A héten Gyopároson, a korábban levágott nádat gyűjtik össze a kollégák. A belvárosi kertészeti feladatok egy része pedig a gépjárműforgalom biztonságos közlekedését is szolgálja.

A városüzem munkatársai a Gyopárosi-tórendszernél levágott nádat a napokban összegyűjtik. A belvárosban szintén folyamatosan dolgoznak az elkövetkező időszakban. A kertészeti munkák részét képezi többek között a gallyazás és a levélszedés.

– A gallyazást az önkormányzat illetékes szakembereinek, illetve a városüzem kertészeti részlegvezetőjének javaslatára a közszolgáltatási szerződésünk keretében végezzük el. A beavatkozásokkal elsősorban azokat az ágakat távolítjuk el, amelyek az épületek tetőszerkezetére jelentenek veszélyt, illetve akadályozzák a közlekedési utakon kerékpározókat, gátolják a kereszteződésekben a kilátást, takarják a közlekedési táblákat – ismertette Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, hozzátéve, a gallyakat minden estben összegyűjtik és a komposztáló telepre szállítják el, ahol ledarálják, és a későbbiekben talajtakaróként hasznosítják.

Megtudtuk, a Kós Károly utcán a zöldjuhar ifjítása, a Téglagyári úton a diófa gallyazása, a Táncsics utcán az elválasztó szigetrész növényzetének visszavágása, a Thököly-Rákóczi utca sarkán a cserje visszametszése, a gádorosi körforgalomban cserjék alakító metszése, a belvárosi közterületeken levélszedés, valamint a rózsák tavaszi metszése tette ki az elmúlt napok kertészeti feladatait.

A lakosok a városüzemeltetés munkatársaival az info@varosuzemeltetes.hu e-mail címen keresztül léphetnek kapcsolatba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.