- hirdetés -

Nagyszerűen sikerült versenyt tudhat maga mögött az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) csapata. A Budapesten megrendezett IBK Kyokushin Karate Országos Bajnokságról 18 éremmel tértek haza.

Az Utánpótlás és Szenior országos bajnokságra tizenhárom versenyző nevezett az orosházi klubból és fényesen szerepeltek. Voltak köztük szép számmal duplázók, akik kata-ban és küzdelemben is dobogóra állhattak.

Fábián Lara küzdelemben és formagyakorlatban (kata) is megnyerte a versenyét. Alzubi Alhasan katában első küzdelemben második lett. Zima Dávid szintén katában bizonyult legjobbnak. Benedek Zalán is duplázott. Küzdelemben első, katában második helyet szerzett. A dobogó tetejére állhatott katában Fábián Tamás is, küzdelemben a bronzig jutott. Boros Ádám mindkét fajta megmérettetésben a második helyen végzett. Ugyancsak formagyakorlatban szerzett ezüstérmet Farkas Istvá, Szél Anna, és Fahul Levente. Alzubi Yahya katában és küzdelemben szerzett bronzot. Ugyan ez Pintér Csengének és Szabó Mirtilnek katában sikerült. A hét végi éremkollekció Barta Dávid küzdelem ezüstjével lett teljes.

A gyerekek – ki egy éremmel, ki kettővel – és az elégedett mester (Fotó: OKKSZK)

A verseny után a fiatalok mestere, shihan Zsiga Zsolt elégedetten nyilatkozott. Rendkívül sok munkát végeztek a gyerekek az elmúlt hónapokban és ez most már helyezésekben, érmekben jelentkezik. Nagyon büszke vagyok fiataljaink budapesti szereplésére – kommentálta a mester.

Versenyeztek a nagyok is

Szintén a hét végén rendeztek országos bajnokságot Tatán, a felnőttek részére.

Zsiga Bence és Kotuly Zoltán képviselte az orosházi klub színeit. Bence számára nem sikerült túl jól a formagyakorlat verseny, nem jutott a legjobb négy közé, ami az utóbbi időben nem igen fordult elő. Kotuly Zoltán végül a bronzéremig jutott küzdelemben. Shihan Zsiga Zsolt erről a versenyről már nem az elégedettség hangján nyilatkozott: – Bence szereplésével egyáltalán nem vagyok elégedett, Zoli bronzérmével kapcsolatban is jobban örültem volna, ha döntőt bunyózik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.