- hirdetés -

Teljesen leégett, lakhatatlanná vált a háza egy fiatal pusztaföldvári párnak. A hihetetlen összefogásnak köszönhetően Greksa Krisztiánék már az újrakezdésen dolgoznak. Jelenleg állataik sorsáért aggódnak a legjobban.

Pillanatok alatt megtörtént a baj Pusztaföldvár szélén egy családi házban. Greksa Krisztián és párja múlt szombaton este bementek a faluba, majd tíz perc múlva csörgött a telefon: ég a házuk.

– Azonnal futottam haza, barátaim is jöttek segíteni, mentettük, ami menthető. Kiengedtük a lovakat az istállóból és az ott található szalmabálát is kigörgettük nehogy az is lángra kapjon és egy gázpalackot is elhúztam a tűz közeléből. Rövid időn belül megérkeztek a tűzoltók is, szerencsére senki nem sérült meg – emlékezett vissza Krisztián, hozzátéve a tűz pontos okát azóta sem tudni.

Kedd délután látogattunk ki a helyszínre, ahol összetört ablakok, kormos, megrogyott, az oltástól átázott falak látványa fogadott minket. Itt meséli a fiatal férfi, hogy csupán pénztárcája, telefonja és azok a ruháik maradtak meg, amit aznap viseltek. A ház teljesen leégett, húsz perc alatt lakhatatlanná vált. Felújítani nem éri meg, hiszen a költségek árából már új házat vehetnének.

Most egy komfort nélküli házban élnek párjával. Áram nincs, de mint mondja a lényeg, hogy fűtés van. Hétvégén jön a családja és segítenek minél otthonosabbá tenni környezetüket.

– Pozitívan csalódtam, megtudtam, hogy léteznek jó emberek. Mindenki segít korra való tekintet nélkül. Mondhatni az ország mozdult meg, hogy segítsenek rajtunk, ami nagyon jó érzés. Nehéz helyzetbe kerültünk, de ilyen összefogással, barátokkal és segítséggel sokkal könnyebb, talpra fogunk állni – mondja elérzékenyülve de határozottan Krisztián.

A Mert adni jó Segítsünk együtt jótékonysági csoport önkéntese is megerősítette, hogy hihetetlen összefogás alakult ki. Többek között Pécsről, Szegedről és Debrecenből is érkezett felajánlás. Török László elmondta rengeteg berendezési tárgyat, ruhákat kaptak, illetve vállalkozók is jelentkeztek, hogy segítenek. Megtudtuk, Krisztián munkatársai is gyűjtésbe kezdtek, melyhez munkaadójuk, a Linamar Hungary is csatlakozott.

Török László szerint hihetetlen összefogás alakult ki (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Nagyon sok mindent kaptunk, amiért nagyon hálásak vagyunk. A lényeg, hogy minél hamarabb az állatoknak és magunknak élhető otthont teremtsünk. A pónikat egyik barátomnál tudtuk elhelyezni ideiglenesen, egy nyári állásba, ami így télen nem szerencsés. Főleg az egyik, vemhes jószág miatt. A kutyák közül öt előkerült már, az egyikük pont ma délelőtt. Bízom benne, hogy a kis yorkshire terrier is hazajön vagy legalább biztonságos helyen van – mondja bizakodva Krisztián.

A póniknak a megfelelő fedett hely kialakításához bármilyen faanyagot, gerendát, fóliát várnak. A kutyák ideiglenes elhelyezéséhez kerítés vagy kennel jönne jól, ezen túl pedig a kétkezi munka is óriási segítség lenne.

Aki úgy dönt, hogy anyagilag vagy bármilyen módon támogatná a szerencsétlen helyzetbe került fiatal párt, keresse fel Facebookon vagy a 06709442506-os telefonszámon Török Lászlót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.