- hirdetés -

A Dan-Farm Hungary Kft. is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nyilvántartásába került mint gyakorlati képzés folytatására jogosult szervezet.

Ezzel a lépéssel megerősítették a cég azon célkitűzését, hogy 2019-től még több érdeklődő fiatal előtt megnyissa kapuit. Lehetőséget kínál olyan mezőgazdasági technikus, mezőgazdasági gépjavító, gazda vagy állattartó szakmunkás tanulók nyári gyakorlati idejének eltöltésére, akik érdeklődnek a XXI. századi, modern állattartás iránt.

A nyilvántartásba vétel ötlete akkor merült fel, amikor a Dan-Farm Hungary Kft. iskolai roadshow-ja után elkezdtek a diákok érdeklődni, hogy miként látogathatnák meg a telepeket vagy tölthetnék ott nyári gyakorlati idejüket. A céget több megyében is szívesen fogadták, januárban a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói tehettek fel kérdéseket a mezőgazdasági életpályamodellel kapcsolatban. Mivel a cégen belül nemzetközi mércével is kimagasló szakmai munka folyik a legmodernebb technológiákkal, így az itt gyakorlatot szerző fiatalok számára olyan betekintési és tanulási lehetőséget kínál a cég, amellyel akár a tanulmányok befejeztével komoly karriert is lehet építeni az állattartásban, azon belül is a sertéstenyésztésben – tudtuk meg Sarusi-Kis Tamástól, a Dan-Farm Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.