- hirdetés -

Egy győzelem és egy vereség a mérlege az orosházi női kézilabdázóknak. Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljaival mérkőztek Vágó Attila tanítványai.

Nemzeti Kézilabda Akadémia OXXO Energy Orosházi NKC 35-26 (12-13)
Női kézilabda, felkészülési mérkőzés, Balatonboglár, 50 néző.

Vezette: Csányi Tibor, Hornyik Zsolt.
Orosháza:

Nagy – Berta 3, Vörös 6, Dancsó, Kamuti 7, Román 3, Bíró 1. Cserék: Molnár (kapus), Hatala 2, Tóth S. 2, Mikula, Antal 2, Szöllősi, Nemes 2, Révész. Vezetőedző: Vágó Attila.
NEKA legjobb góllövői: Kajdon 8, Vámos P. 7, Takó 5.
Hétméteresek: 7/6 illetve, 2/1. Kiállítások: 0-, illetve 10 perc.

Az NB I/B nyugati csoportjának második helyezettjével, a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatával mérkőzött elsőként az OXXO Energy Orosházi NKC.

Nem indult jól a találkozó a vendégeknek az ötödik percben 3-0 állt az eredményjelzőn. Mind a két együttes pontatlanul kézilabdázott, így az első félidőben nem esett sok találat. A 20. percben 6-4-re vezetett a vendéglátó NEKA, innen hat perc alatt egy hétgólos szériával megfordították az állást az orosháziak (11-6). A félidő vége ismét nem sikerült jól vendég szempontból, hiszen egy gólra zárkózott fel a NEKA (12-13).

A fordulás után fej-fej mellett haladtak a felek egészen az utolsó tíz percig. Ekkor már ismét a hazai együttes vezetett egy találattal (23-22), de egy nyolcgólos szériával végleg eldöntötték a mérkőzés kimenetelét. Ekkor több felállással kísérletezett Vágó Attila, amit kihasznált a NEKA. Így alakult ki a kilencgólos különbség.

Nemzeti Kézilabda Akadémia OXXO Energy Orosházi NKC 26-29 (16-18)
Női kézilabda, felkészülési mérkőzés, Balatonboglár, 20 néző.
Vezette: Őri Erika, Pozdeva Erika.
Orosháza:
Molnár – Antal 3, Vörös 6, Nemes, Mikula 3, Román 5, Bíró 2. Cserék: Nagy É. (kapus) Dancsó 2, Hatala, Tóth S. 3, Berta 4, Szöllősi, Kamuti, Révész. Vezetőedző: Vágó Attila.
NEKA legjobb góllövői: Juhász 5, Babai 5, Rónai 5.
Hétméteresek: 1/1, illetve 5/3. Kiállítások: 6-, illetve 6 perc.

A második találkozót másnap, február 2-án vívták Vörös Bettináék. Ez a találkozó is szorosan alakult, de leginkább az ONKC vezetett. A 16. percben 11-8-as előnyt birtokolt a vendég együttes, amit a 24. percre ötgólosra növelt. Az első játékrész végén újra két találat volt a két együttes közötti különbség. A második félidőben sem engedte közelebb a hazai együttest az orosházi gárda. Végig vezetve alakította ki a 29-26-os végeredményt.

– Nagyon hasznos túrán vagyunk túl. A két találkozón előjöttek azok a hibák, amiken még dolgoznunk kell, de biztató momentumokat is láttam. Az első meccsen volt egy 15-20 perces szakasz, amikor kifejezetten jól játszottak a lányok, ezt kell minél jobban kitolni. A második találkozón már jobb teljesítményt nyújtottak a játékosok – értékelte a két találkozót Vágó Attila, vezetőedző.

A szakember hozzátette, hogy már a célegyenesbe érkezett a felkészülés. A jövő heti bajnoki rajt előtt leginkább a taktikai elemek gyakorlásán, az egyéni képzéseken és a páros kapcsolatok csiszolásán van a fő hangsúly.

Az alapozás utolsó hétvégéjén, Mohácson egy négycsapatos tornán vesz részt az ONKC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.