- hirdetés -

Hiába a tavaszias idő, ez még nem elegendő a kutyák számára. A Szikhát Kutyamenhelyen is megtették a szükséges lépéseket, hogy az ebek könnyebben vészeljék át a hideg időszakot.

Elkél a segítség a Szikhát Kutyamenhelyen. A sok tenni való a téli hónapokban csak tovább halmozódik. Berke Boglárka a menhely telepvezető-helyettese elmondta, ilyenkor nagyobb odafigyelést igényel a kutyák ellátása.
– A nagy hideg nem tesz jót a kutyusoknak, ezért nagyon odafigyelünk rájuk. Vastagon beszalmázzuk a hőszigetelt házakat, a legújabb kenneljeink már úgy vannak kialakítva, hogy épület is tartozik hozzájuk tehát védett helyen vannak a kutyák – nyilatkozta a telepvezető-helyettes.

Berke Boglárka és Zápor, aki szintén szerető gazdit keres (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette, a nyári hőség jobban megviseli az állatokat, mint a téli hideg, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell megtenni mindent azért, hogy a bajokat elkerüljük.

– A kertben tartott kutyákat is szélvédett és hőszigetelt helyen tartsuk, így könnyedén átvészelik a telet. Ha valakinek van kazánháza, akkor az tökéletes hely arra, hogy a házi kedvence melegben töltse a telet – mondta.

Vastagabban szalmáznak a kennelekben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Egyre többen támogatják a Szikhát Kutyamenhelyet, pontosabban annak lakóit. Az ország több pontjáról is érkeztek már adományok.
– Nemcsak cégek, hanem magánszemélyek is hoznak adományokat. Nagyon szívesen fogadunk mindent, hiszen nagy szükség van a kutyatápra, a pokrócokra. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen vannak a jóérzésű, segítőkész lakosok – nyilatkozta Berke Boglárka.

Hozzátette, annak is örülnek, ha valaki csak meglátogatja a kutyákat, játszik velük és megsimogatja őket, hiszen az ebek nem vágynak másra, csupán egy kis szeretetre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.