- hirdetés -

Egy rendhagyó, kávéházi jelenettel emlékeztek meg a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kilencedik évfolyamos tanulói Ady Endréről, a költő halálának századik évfordulója alkalmából.

Január 29-én a Magyar Kultúra Napja, valamint a neves költő, Ady Endre halálának és temetésének századik évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai. Az esemény megnyitójában kiemelték, évtizedes hagyományaink, gyökereink megismerése és ápolása nem csak a jeles napokon fontos, hanem a mindennapjainknak is szerves részét képezi.

Rendhagyó műsorral emlékeztek meg Ady Endréről (Fotó: iskola)

Ezt követően a kilencedik évfolyamos szakközépiskolás tanulók felkészítő tanáruk, Gyapjasné Béres Enikő vezetésével rendhagyó módon, egy kávéházi jelenetben mutatták be Ady Endre valódi emberi mivoltát, életét és költészetét. A műsor bemutatásának napja a költő száz évvel ezelőtti temetésének napjával esett egybe. A program a XX. század legjelentősebb magyar költőjének Temetés című versével zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.