- hirdetés -

Szombat délelőtt megtartotta évi rendes közgyűlését az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület. Mivel az öt éve megválasztott elnökség mandátuma lejárt, választott is a tagság.

Mintegy ötven Kinizsis horgász gyűlt össze szombaton reggel a Pacsirta utcai volt Pártok háza nagytermében. Bozsár Lajos elnök köszöntötte a megjelenteket, majd a kötelező formaságok (levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, hitelesítők választása, naprend elfogadás) után megtartotta elnöki beszámolóját. Nem csak a 2018-ban végzett munkáról szólt.

A megválasztása óta eltelt öt évet értékelve kiemelte, hogy a nehéz időszakot sikeresen átvészelte az egyesület, sőt taglétszámuk az öt évvel ezelőtti ötszázról, mintegy nyolcszázötvenre emelkedett. Beszámolója végén köszönetet mondott a jelenlevő Dávid Zoltán polgármesternek, Nemes Attilának, a KHESZ (Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége) ügyvezetőjének és mindenkinek aki segítette az egyesületet és az elnökség munkáját.

Az elnöki után következett a titkári beszámoló Pelle Zsolttól, majd polgármesterünk emelkedett szólásra.

A városvezető jó hírekkel érkezett a közgyűlésre (Fotó: Bakos Viktória)

Dávid Zoltán jó hírekkel érkezett a közgyűlésre. Elmondta, hogy az önkormányzat eddig is támogatta – lehetőségei szerint – az egyesületet, ebben az esztendőben viszont az eddiginél nagyobb források állnak rendelkezésre. A horgászok törekvését, mely a gyopárosi horgászati lehetőségeket igyekszik jobbá, kulturáltabbá tenni, az önkormányzat szintén felkarolja. A városvezető ígéretet tett legalább két (de lehet, hogy több) stég megépítésére Tovább vizsgálják a vízminőség javításának lehetőségeit is.

Megtartotta beszámolóját a pénzügyi bizottság és a felügyelő bizottság, mely az egyesület gazdálkodását szabályosnak találta. A fegyelmi bizottságnak sem volt sok dolga az elmúlt évben. Volt persze néhány horgász, aki ellen szabálysértés miatt fel kellett lépni, de a létszámhoz képest elenyésző számban. Főként a méreten aluli halak megtartása és a napi kvóta túllépése volt az ok.

Szót kért és kapott a közgyűlésen Jakab Ferenc rendőr törzszászlós, aki elmondta, hogy az orosházi vizek környékén alapvetően nincs probléma, rend van. Kisebb gondot a szemetelők és a tiltott fürdőzők okoznak.

Nemes Attila, a KHESZ elnöke felszólalásában örömét fejezte ki, hogy a Kinizsi HE. azon egyesületek egyike, amelyben igazi egyesületi élet zajlik és érdemi munka folyik. Kiemelt még az idén érvénybe lépő helyi horgászrendből néhány új elemet, amelyeket jó lesz szem előtt tartani.

A tagság megválasztotta az egyesületet a következő öt éves időszakban irányító új elnökséget: Elnök: Bozsár Lajos, titkár: Pelle Zsolt, alelnökök: Jónás István és Czakó Dávid, gazdasági vezető: Csizmadiáné Pardi Zsuzsanna, vezetőségi tagok: Erős Sándorné, Fejes Gyula, Vojtek Edit, Samu József, póttag: Kunstár Sándor.

A közgyűlés végén elhangzott az egyesület 2019-es program tervezete, és a végén néhány kérdéssel, hozzászólással, szóval az „egyebek” napirendi ponttal zárult a délelőtti program munka része.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.