Külföldön tölthetik nyári gyakorlatukat a vendéglátást tanuló diákok

- hirdetés -

Az intézmény Erasmus+-programjának köszönhetően az olaszországi Vastóba utazhat a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tizenöt tanulója, hogy szakmai- és nyelvi tapasztalataikat bővítsék.

Rendhagyó szülői értekezlet helyszíne volt január 23-án a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, melyen azok a diákok vehettek részt szüleikkel, akiknek sikerült bekerülniük az iskola Erasmus+ projektjébe. Az intézmény tanulóinak nem kevesebb, mint 12 év után lesz lehetőségük ismét külföldön eltölteni kötelező nyári gyakorlatukat.

Olaszországban tölthetik gyakorlatukat a diákok (Fotó: iskola)

Idén tizenöt, a vendéglátás területén tanuló diák utazik az olasz tengerparton található Vastóba, ahol helyi éttermekben és szállodákban bővíthetik majd bővíthetik szakmai- és nyelvi tapasztalataikat. A csoportba 12 vendéglátásszervező és 3 szakács tanuló került be, akik így a 2018-2019-es tanév második félévében szakmai, nyelvi és lélektani foglalkozásokon is készülhetnek a rájuk váró feladatokra.

Az iskola emellett hosszú távú kapcsolatot szeretne kiépíteni a partnerintézményeivel a pályázatnak köszönhetően. A jövőben így több partner bevonásával, a más szakmai területeken tanuló diákok részére is biztosítva lehet, hogy még az iskolai éveik alatt külföldi szakmai gyakorlatot szerezhetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.