Börtönbe és határátkelőhelyre látogattak a rendész tanulók

- hirdetés -

Tanulmányi kiránduláson vettek részt a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős rendész tanulói a szegedi Csillag Börtönben és a röszkei határátkelőhelyen, ahol bemutatták nekik a megfelelő biztonsági intézkedések menetét.

Különleges helyszínre látogattak a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai. Az intézmény végzős rendész tanulói ugyanis tanulmányi kiránduláson vettek részt január 15-én Szegeden, ahol a Szegedi Fegyház és Börtönbe, ismertebb nevén a Csillagba látogattak el.

A látogatás során bemutatták nekik a fegyház mindennapi feladatainak elvégzését és a biztonsági intézkedések menetét. Ezután beiskolázási tájékoztatón és bemutató órákon vettek részt a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban, ahol reményeik szerint a sikeres érettségit követően folytathatják majd tanulmányaikat.

A szegedi börtönbe látogattak a fiatal rendészek (Fotó: iskola)

Végül Röszkére, Európa legnagyobb forgalmú határátkelőjére látogattak, ahol átfogó tájékoztatást kaptak a be- és kiléptetés menetéről, a szolgálat irányításáról és egy hőérzékelő kamerarendszert is megfigyelhettek működés közben. A bemutató végén a tranzitzónánához és a kettős biztonsági határzárhoz is lesétáltak.

Az iskola beszámolója szerint minden diák számára eredményes, élményekkel, hasznos információkkal és szakmai tapasztalatokkal teli nap volt január 15-e.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.