- hirdetés -

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei egész napos szolgálatot biztosítanak országszerte. A gépek folyamatosan, ütemezetten végezték és végzik a hóeltakarítási munkálatokat a fenntartásuk alá eső utakon.

Békés megyében összesen 1470 kilométernyi közút üzemeltetését látja el a vállalat – tudtuk meg a Magyar Közút kommunikációs osztályának munkatársától.

Hozzátette, a megye 4 mérnökségén keresztül a téli időszakban 200 szakember dolgozik váltott műszakokban a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, illetve annak koordinációján. Ezen felül összesen 22 nehézgépjárművel, 8 rakodógéppel és 2 hómaróval rendelkeznek.

Hétfő óta majd 575 tonna sót és 48500 liter kálcium-klorid oldatot használt fel a vállalat a síkosságmentesítési munkáink során. Az Orosházi mérnökség az általa üzemeltetett szakaszokon ebből 122 tonna sót és 6000 liter kálcium-klorid oldatot juttatott ki.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei 0-24 órás szolgálatot biztosítva, 12 órás váltott műszakokban folyamatosan, ütemezetten végezték, végzik a hóeltakarítási munkákat – tudtuk meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.